Dansgroep De iesselschotsers is kleding uit de '50er jaren. Foto: Liesbeth Spaansen

Dansgroep De iesselschotsers is kleding uit de '50er jaren. Foto: Liesbeth Spaansen


Liesbeth Spaansen

Malletband en harmonie Nieuw Leven laten gasten dansen

Muziek Steenderen Toldijk

Let’s Dance in danstempel Den Bremer

Door Liesbeth Spaansen

TOLDIJK – Een volle zaal Den Bremer met gasten die van muziek én dansen houden, een mooi programma door de harmonie en de malletband van Muziekvereniging Nieuw Leven, een grote variëteit aan dansen van ballroomdanspaar Werner Vredegoor en Sylvia van Emst en Jaren ’50 dansgroep De iesselschotsers onder leiding van Herman Bouwman, en een ruime dansvloer, waren de ingrediënten voor een mooie avond, zaterdag 2 maart. Maaike Zetteler kondigde de te spelen nummers aan en vertelde over de oorsprong van de dansen.

Zowel de harmonie onder leiding van Christa Boerman als de malletband onder leiding van Marius Bongers hadden een ruim repertoire ingestudeerd met dansmuziek. Daarop verzorgden voor de pauze de dansers Werner en Sylvia dansdemonstraties. Zij lieten vijf ballroomdansen zien: Engelse wals, de tango, een slowfox, de Weense wals en de quickstep. De dansgroep danste de Boston Twostep, de Veleta, de Sindy Swing, de Jitterbug en de La Raspa. 

Let’s Dance
Na een welverdiende pauze ging het programma door met dansmuziek, zowel door de malletband als de harmonie. Het publiek werd uitgenodigd om vooral op de dansvloer te komen.
Voor de workshop Lambeth Walk liet Herman Bouwman de dansgroep deelnemers uit het publiek kiezen om mee te doen. Stap voor stap werd de dans uitgelegd en dat was behalve leerzaam ook leuk.
De tweede workshop was samen met het danspaar op muziek van de harmonie. De tangobeginselen stonden hier in het spotlicht. Ook hier deelnemers uit het publiek.
Daarna volgden de muziekstukken zich vlot na elkaar op en kwamen de dansparen enthousiast op de vloer.

Voorzitter Annet bedankte het in grote getale aanwezige publiek en met een attentie de dansers Werner en Sylvia, de ladyspeaker Maaike, en de (muzikale) leiders Christa Boerman, Marius Bongers en Herman Bouwman. 

Voor de harmonie en dirigente Christa Boerma was het een bijzondere avond. Met dit concert nam Christa afscheid. Ze kreeg daarvoor een extra applaus en natuurlijk een boeket bloemen!

De organisatie kan met trots terugkijken op een geweldig dansavond in de grote zaal van Den Bremer in Toldijk. ‘Voor herhaling vatbaar’ was een reactie die meermaals werd gehoord.

Ballroomdanspaar Werner Vredegoor en Sylvia van Emst. Foto: Liesbeth Spaansen
Na dit concert neemt dirigente Christa Boerma afscheid van de harmonie van Nieuw Leven. Foto: Liesbeth Spaansen
De malletband van muziekvereniging Nieuw Leven speelt 'de woonboot'. Foto: Liesbeth Spaansen
Dansgroep De iesselschotsers is kleding uit de '50er jaren. Foto: Liesbeth Spaansen
De malletband van muziekvereniging Nieuw Leven. Foto: Liesbeth Spaansen

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant