Achterhoeks Gemengd Koor. Foto: Ellis Middelkamp/Studio Marelli
Achterhoeks Gemengd Koor. Foto: Ellis Middelkamp/Studio Marelli

Grote Kerk Neede in Argentijnse sferen met Música Argentina

Muziek Borculo

BORCULO/NEEDE - Het Achterhoeks Gemengd Koor uit Borculo onder leiding van Ina Sprick – de Wilde geeft op zondag 14 april vanaf 15.00 uur een concert in de Grote Kerk in Neede met de titel Música Argentina. Het koor viert daarmee haar 55-jarig bestaan en pakt die middag flink uit. Hoofdmoot is de uitvoering van het muziekstuk Misa Tango ofwel Misa a Buenos Aires van de Argentijnse componist Martin Palmeri.

Het koor wordt tijdens het optreden begeleid door een tiental musici van het Project Orkest Twente, waarbij Frank Sterenborg als vaste pianist van het koor de pianobegeleiding voor zijn rekening neemt. Mezzosopraan Aaike Nortier vertolkt de solopartijen. Aaike is een vergevorderd studente aan het ArtEZ Zwolle en het koor is blij haar op deze wijze extra podiumervaring te mogen bieden. De bandoneón het kenmerkende instrument van de Argentijnse tangomuziek zal tijdens dit concert met veel passie en enthousiasme worden bespeeld door Jacqueline Edeling. Jacqueline kreeg haar opleiding tot bandoneoniste van Carel Kraayenhof aan het conservatorium in Rotterdam. De melancholisch getinte klanken van de bandoneón zijn in Nederland vooral bekend geworden door Adios Noniño. Dit stuk werd door Carel Kraayenhof tijdens het huwelijk van koning Willem Alexander en koningin Maxima op de bandoneón ten gehore gebracht. Tijdens Musica Argentina voert Jacqueline Edeling dit muziekstuk ook uit samen met het koor. Naast het beluisteren van de Argentijnse muziek kan het publiek ook genieten van de tango als dans. Vier tangodansers van tangodansschool Tango Libre uit Warnsveld laten enkele verrassende variaties op de Argentijnse tango zien. 

Afscheid dirigente
Ina Sprick-de Wilde heeft bijna 46 (!) jaar lang met veel enthousiasme en betrokkenheid het Achterhoeks Gemengd Koor gedirigeerd. Nu echter gaat zij het dirigeerstokje doorgeven en genieten van een welverdiend pensioen. Voor haar is dit concert dan ook meteen het afscheid als dirigente van het koor. Tijdens deze middag is hier ruim aandacht voor en wordt Ina in het zonnetje gezet. Aansluitend aan het concert biedt het koor in gebouw Diekgraven daarom alle aanwezigen de gelegenheid om samen het glas te heffen en Ina Sprick-de Wilde te bedanken voor haar jarenlange toegewijde inzet voor het koor. Het koor is er inmiddels in geslaagd om met René Nieuwint een waardige opvolger te vinden. ‘Wij hebben er het volste vertrouwen in dat we naar de toekomst nog veel mooie muziekstukken voor het voetlicht zullen brengen’, zo laat het bestuur weten.

In de voorverkoop, tot 10 april, kosten de toegangsbewijzen 17,50 euro, waarbij men het bedrag kan overmaken op de bankrekening van het Achterhoeks Gemengd Koor, onder vermelding van naam en telefoonnummer. De bestelling wordt dan klaar gelegd in de kerk. Vanaf 1 april zijn de toegangsbewijzen ook te koop via Tabak en Wijn en Zo, Veemarkt 4 in Borculo of via Tabakorie Rona, Oudestraat 6 in Neede. Vanaf een half uur voor aanvang concert kan nog een toegangsbewijs worden gekocht, zolang de voorraad strekt. De prijs is dan 20 euro.


www.agk-borculo.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant