Duo Cielo Latino. Foto: PR
Duo Cielo Latino. Foto: PR

Spaanse klanken en Zuid-Amerikaanse ritmes in Muziekcafé Warnshuus

Muziek Warnsveld

WARNSVELD - Op zondagmiddag 14 april staat het Muziekcafé in het teken van Latijns-Amerikaanse muziek. Het duo Cielo Latino (‘Latijnse hemel’) verzorgt dan een optreden met temperamentvolle liederen afgewisseld door romantische balladen. De Spaanse zangeres Susana Arias Herrero weet deze nummers met haar authentieke zang fraai te vertolken. Zij wordt daarbij begeleid door gitarist Theo Worm. Het programma van Cielo Latino is als het ware een reis door de ziel van Latijns-Amerika.

Het repertoire van deze middag laat tango’s horen als Oblivion en El Choclo, over vergeetachtigheid en het verlangen naar de tango zelf. De toehoorders zullen kennismaken met de Milonga sentimental en de Milonga triste. Milonga’s worden zowel in muziek als in dans uitgevoerd; het zijn de voorlopers van de tango muziek, oorspronkelijk ontstaan ver weg van de stad, langs de oevers van de Rio de la Plata rivier. 

Een van de hoogtepunten deze middag is de uitvoering van Alfonsina y el Mar, een mooi poëtisch Argentijns lied, dat opgedragen is aan de dichteres Alfonsa Storni. Op een tedere manier beschrijft de tekst haar laatste tragische levensuren toen zij in oktober 1938 naar Mar del Plata ging, waar ze in een hotel haar laatste gedicht schreef, Voy a dormir (Ik ga slapen), om daarna over het strand de zee in te lopen en zich te laten meevoeren met de golven. Mercedes Sosa bracht eind jaren ‘60 een album uit waarop dit lied is te horen. La Negra - zoals de Argentijnen haar graag noemen - raakte met een magische vertolking de ziel van haar landgenoten.

Het optreden van Cielo Latino begint om 14.30 uur in het Warnshuus, de zaal gaat om 14.00 uur open aan de ingang van de bibliotheek. De entree is gratis, maar een contante vrijwillige bijdrage na afloop wordt gewaardeerd

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant