Margré Tanis met kinderen en kleinkinderen wordt gefotografeerd door oud-collega Marja. Ze kennen elkaar sinds 1985. Foto: Roel Kleinpenning

Margré Tanis met kinderen en kleinkinderen wordt gefotografeerd door oud-collega Marja. Ze kennen elkaar sinds 1985. Foto: Roel Kleinpenning

Foto: Roel Kleinpenning

Koninklijke onderscheiding voor Margré Tanis

Onderwijs Silvolde

SILVOLDE - Leerkracht Margré Tanis van de Bontebrugschool in Silvolde is koninklijk onderscheiden. Zij is benoemd tot Lid in de orde van Oranje Nassau. Op vrijdag 6 oktober reikte burgemeester Otwin van Dijk haar de bijbehorende versierselen uit.

Margré werkt al ruim 45 jaar op de Bontebrugschool. Het was haar eerste baan en ze is nooit meer weggegaan. Deze maand gaat ze met pensioen.
Naast haar functie als leerkracht - later Intern Begeleider (IB)-adjunct/waarnemend directrice - heeft ze meerdere taken, rollen en verantwoordelijkheden opgepakt die op dat moment belangrijk waren voor de school. Verder hielp ze bij het samenwerkingsverband Oost-Achterhoek een aantal jaren mee om het leesonderwijs op diverse scholen binnen Accent naar een hoger plan te dragen.
Op diverse scholen begeleidde zij leerkrachten om hun vaardigheden en competenties te vergroten en deze op de juiste wijze in te zetten bij taalontwikkeling en leesonderwijs. Ook is ze ambulant begeleider geweest voor kinderen die extra ondersteuning nodig hadden. Ze zette zich jarenlang in als leidster kindernevendienst en daarna ruim twaalf jaar als ouderling pastorale raad bij de Protestantse gemeente Gendringen/Bontebrug.
Verder was ze tien jaar jurylid tijdens wedstrijden van Atletico73.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant