Op het plein van de Kiezel en Kei in Borculo konden leerlingen van de verschillende scholen  kennismaken met de logistieke sector. Foto: PR
Op het plein van de Kiezel en Kei in Borculo konden leerlingen van de verschillende scholen kennismaken met de logistieke sector. Foto: PR

OPONOA-scholen maken kennis met Logistieke sector

Onderwijs Borculo

BORCULO - Drie weken lang trekt de Logistieke Roadshow Kids langs de basisscholen door de regio’s Nijmegen, Rivierenland en Achterhoek-Liemers. Vorig jaar was deze roadshow gedurende vijf dagen te gast bij vijf scholen. Dit jaar worden er maar liefst 23 scholen verspreid over 15 dagen bezocht. Een daarvan was de Kiezel en Kei in Borculo waar de roadshow woensdag neerstreek.

In totaal nemen er 1.600 bovenbouw leerlingen deel aan de Logistieke Roadshow Kids. Speciaal voor deze doelgroep is er een interactief en aansprekend programma samengesteld. Voor deze editie wordt de samenwerking met influencer Rutger Vink voortgezet. Op woensdag 24 april mochten de leerlingen van de Heuvelschool, obs Kiezel en Kei, School Noord, de Keikamp en de van de Luchtschool op het plein van de Kiezel en Kei in Borculo kennis maken met de logistieke sector en leerden wat hier allemaal bij komt kijken.

Tijdens de Logistieke Roadshow Kids ervaren leerlingen door middel van vier verschillende challenges wat er allemaal komt kijken bij logistiek. Voordat ze beginnen aan de challenges ontvangen zij een digitale briefing van niemand minder dan Rutger Vink. Iedere challenge brengt hen dichter bij het einddoel en daarmee de oplossing voor het vraagstuk van Rutger.

De challenges variëren van een skelterparcours tot een puzzel van minipallets. Maar er wordt ook een beroep gedaan op de kennis en de fijne motoriek van de leerlingen. Het doel van deze pilot is om leerlingen al op jonge leeftijd te laten zien hoe belangrijk logistiek is in het dagelijkse leven en dat het bovendien ontzettend leuk is om in de sector werkzaam te zijn. De logistieke Roadshow is een initiatief van Logistics Valley.

Een puzzel van mini-pallets was een van de uitdagingen. Foto: PR
Er werd ook een beroep gedaan op de kennis en de fijne motoriek van de leerlingen. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant