Leerlingen kwamen in diverse voertuigen naar het gala. Foto: Rob Weeber

Leerlingen kwamen in diverse voertuigen naar het gala. Foto: Rob Weeber

Op naar het Gala

Onderwijs Borculo

BORCULO – Het eindexamen staat voor de deur en dat is steevast het signaal voor het Staring College om alle leerlingen nog een keer met elkaar feest te laten vieren. Dat lijkt wat vreemd, maar volgens coördinator VMBO bovenbouw en basis- en kader Jelte Palm is dit juist een uitgelezen moment. “Alle leerlingen hebben op deze manier dezelfde voorpret. Iedereen heeft keihard gewerkt om klaar te zijn voor het examen en dat mag beloond worden. Bovendien is tijdens het Gala niemand nog geslaagd of gezakt.”

Door Rob Weeber

Traditie is ook dat de leerlingen voor de ‘optocht’ naar school hun eigen vervoer regelen. Woensdagmiddag was het de beurt aan de leerlingen van De Wildbaan. Om half zes reden de eerste auto’s vanaf het Hambroek naar Borculo om vervolgens op de Wildbaan te eindigen. “Helaas kunnen we geen grote stoet achter elkaar door het centrum laten rijden”, legt Palm uit. “Dat zou een opstopping aan de Haarloseweg tot gevolg hebben en dat kan niet vanwege het politiebureau dat daar is gevestigd. We laten de wagens daarom een voor een starten, met een kleine tussenpauze.”

Wie toevallig langs het Hambroek kwam, keek zijn ogen uit. Chic geklede jongvolwassenen stapten in diverse vervoersmiddelen die varieerde van oude legertruck tot tractor, betonauto, motor met zijspan, oldtimer, Ferrari en ‘gewone’ auto. Helaas viel de temperatuur tegen en viel er af en toe een druppel. Vooral voor de dames in gala was het in een open wagen een ‘koude’ bedoening. Toch was de stemming onder de 93 eindexamenleerlingen opperbest. Ook de verwachtingskans met betrekking tot het slagen was groot onder de aanwezigen. Dat zou ook geen probleem moeten zijn, volgens Palm. “We gaan voor honderd procent. Als iedereen op zijn eigen niveau presteert, dan moet het goedkomen.”
Het galafeest duurde tot 21.00 uur.

Leerlingen arriveren in gala, klaar voor het gala. Foto: Rob Weeber
Leerlingen arriveren in gala, in uiteenlopende voertuigen, waaronder oldtimers. Foto: Rob Weeber
Voor het gala van Staring College was een grote variëteit aan voertuigen te zien. Foto: Rob Weeber
Leerlingen kwamen in diverse voertuigen naar het gala. Foto: Rob Weeber

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant