Mike van Aken. (Foto: Roel Kleinpenning)

Mike van Aken. (Foto: Roel Kleinpenning)

foto Roel Kleinpenning

Afscheid Van Aken na 12 jaar bij Silvolde

Sport Etten Silvolde

Twaalf vragen over zijn carrière, trainers, ploeggenoten én de toekomst

ETTEN/SILVOLDE - Voetballer Mike van Aken (30 jaar) voetbalde twaalf jaar in de hoofdmacht van Silvolde. Nu is het mooi geweest en neemt de verdediger afscheid. Vrijdag speelt de inwoner van Etten een afscheidswedstrijd op sportpark De Munsterman. 

1. Wat was je mooiste wedstrijd in het Silvolde-shirt?
Van Aken: “Ik denk dat dit toch de wedstrijd tegen NEC was waarin we de hoofdklasse bereikten. Dat was in het seizoen 2014-2015, het was volle bak en het publiek stond wel drie rijen dik. In het begin van die beslissende wedstrijd hadden we het best heel moeilijk, maar als je dan scoort, weet je dat het de goede kant opgaat.”

2. Wat maakte het Silvolde-team waarin jij speelde uniek? 
Van Aken: “Wij waren een elftal zonder echte vedettes en wilden hard voor elkaar werken. We hadden denk ik niet de beste ploeg, maar we waren altijd wel een eenheid.”

3. Wie was je beste trainer in al die jaren?
Van Aken: “De beste trainer? Dat was denk ik toch Scott Calderwood. Hij had diverse oefenstof en kon heel goed een wedstrijd lezen. Dan kon hij, een aanpassing doen en ons ook uitleggen waarom die aanpassing nodig was. Scott is tactisch zeer sterk.”

4. Hoe zou jij jezelf willen omschrijven als voetballer?
Van Aken: “Dat vind ik een lastige om over jezelf te zeggen. Ik denk dat ik een winnaar ben, een speler die er best veel voor over heeft om een wedstrijd te winnen”

5. Waar speelde je in het elftal?
Van Aken: “Ik heb jaren linksachterin gespeeld, maar in de elftallen waarin we met twee wingers aan de zijkanten voetbalden, behoorde ik dan tot de drie centrale verdedigers.”

‘Ik denk dat die corona-tijd de club ook een beetje de das om heeft gedaan’

6. Wie was je beste ploeggenoot in al die jaren?
Van Aken: “Dat is een lastige, want zoals ik al zei hadden we geen echte vedettes. Wel vind ik dat we meerdere echt heel goede voetballers hebben gehad, maar geen echte sterren. Als ik er echt een moeten kiezen is dat Pim Olthuis. Hij was een beetje onze stille kracht, hem hoorde je zelden. Wel speelde hij 99 procent van alle wedstrijden, was amper geblesseerd en kreeg niet altijd de aandacht die zijn spel verdiende.”

7. Wat was de grootste deceptie?
Van Aken: “De corona-periode. Ik denk dat ik die tijd nog vervelender vond dan afgelopen laatste seizoen. Ik denk dat die corona-tijd de club ook een beetje de das om heeft gedaan, daarna was het het toch anders. Je zag het en beetje doodbloeden.”  

8. Wie was de leukste trainer?
Van Aken: “Dat was Dennis van Beukering. Hij is altijd eerlijk en superdirect tegenover mij geweest en gaf me veel advies. Hij is vorig jaar ook op mijn bruiloft geweest.”

‘misschien als ik vroeger het bier iets meer had laten staan, had er nog wel iets meer ingezeten voor mij’

9. Wat betekent sportpark De Munsterman voor jou?
Van Aken: “Dat is wel een speciale plaats. Een mooi park met nog echt natuurgras, een plek waar ik met veel plezier kwam. We hadden altijd een leuke groep met kwaliteit, ondanks dat er niet betaald werd. Daartegenover stonden de leuke snoepreisjes die we hebben gehad.”

10. Wat is de leukste anekdote in al die jaren?
Van Aken: “Joh, dat zijn er zo veel. Maar als ik moet kiezen, denk ik wel aan een moment in Portugal, waarbij Alexander Tempels de poederspuitbus helemaal leegspoot in het hotel. Alles werd waargenomen door de beveiligingscamera. Dat was destijds in Albufeira. Wat hebben we gelachen.”

11. Heb jij het maximale uit je carrière gehaald?
Van Aken: “Misschien had ik persoonlijk nog wel iets hoger gekund, maar ik heb eigenlijk in al die jaren nooit op het punt gestaan te vertrekken. Ik heb er geen spijt van, maar misschien als ik vroeger het bier iets meer had laten staan, had er nog wel iets meer ingezeten voor mij.”

12. Slotvraag, wat ga je nu doen?
,,Eerst een half jaar helemaal niets. In april ben ik vader geworden van een zoon en daarnaast ben ik druk met werk en school. Misschien dat ik rond de kerst een andere sport oppak, maar dat zie ik tegen die tijd wel.”

De afscheidswedstrijd van Mike van Aken wordt vrijdag 25 augustus gespeeld. Locatie is uiteraard de thuishaven van Sportclub Silvolde, sportpark De Munsterman, en de aanvang is om 19.30 uur. In actie komen drie teams. Een vriendenteam uit Etten dat is samengesteld door Van Aken, het Silvolde 1 van afgelopen seizoen en een Silvolde-team met coryfeeën uit het verleden.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant