De spelers van TV Didam met derde van rechts Henk Te Wil. Foto: Toon Hendriks Fotografie

De spelers van TV Didam met derde van rechts Henk Te Wil. Foto: Toon Hendriks Fotografie

TC Zuid wint Euregio 55+ Tenniscompetitie 2023

Sport Beek Didam Doetinchem 's-Heerenberg

DOETINCHEM - In eigen huis is TC Zuid uit Doetinchem de winnaar geworden van de Euregio 55+ competitie, een toernooi voor tennisteams uit het grensgebied tussen Duitsland en Nederland.  Dit jaar namen tien teams (heren) deel, die verdeeld over twee poules zes weken lang streden om de plaatsing voor de finaleronde die dinsdag 3 oktober plaatsvond op de velden van TC Zuid.

TC Zuid speelde in de finale tegen Eintracht 1. De Doetinchemmers wonnen uiteindelijk met 6-2 en werden daardoor de winnaar van 2023. De einduitslag geeft een wat vertekend beeld, want drie van de vier gespeelde wedstrijden eindigden erg close.
Om de derde en vierde plek streden De Kolkstede uit Beek en TC Kalkar. De eerste partij was een gave pot die in gelijkspel 7-7 eindigde. Daarna werden de overige partijen overtuigend door de mannen uit Beek gewonnen (eindstand 14-1), waarmee De Kolkstede derde werd. Didam kruiste de degens met Bergh om plek vijf. Ook vorig jaar speelden deze teams tegen elkaar op de finaledag. Dit jaar won Bergh met 5-3, maar met duidelijk meer moeite dan vorig seizoen. Vermeldenswaardig is dat Didammer Henk te Wil als oudste speler (84 jaar) mede zorgde voor de enige overwinning van Didam.
TC Columbae uit Duiven speelde tegen Eintracht 2 uit Emmerich om plek 7. Met 6-2 was Eintracht 2 de sterkste. De voorlaatste plek was een prooi voor de Rackets uit Zevenaar. Zij wonnen met 6-2 van het team van TC Isselburg, dat daardoor de rode lantaarn als trofee mee naar die Heimat kon nemen.

Padel
Naast tennis stonden er ook andere evenementen op het programma. Zo stelde TC Zuid de nieuwe padelvelden beschikbaar zodat alle spelers deze populaire tennisvariant konden uitproberen. Ook was er een foodtruck voor de hartige hap. En Henk Waninge de frontman van de vermaarde rockband ‘The Captain’ zorgde voor een live muzikaal optreden, bijgestaan door geluidsman Randy von Schükkmann
“Natürlich ist das sportliche Element wichtig, aber es geht vor allem um Spaß und Geselligkeit” zei Hans Sterbenk (Eintracht Emmerich), die samen met Herman Beerling (TC Zuid Doetinchem} en Fons Keurntjes (LTC De Kolkstede Beek) het toernooi organiseerde. Hieraan werd dit jaar weer volledig voldaan, want na de prijsuitreiking, waarbij ook de oudste speler Henk te Wil uit Didam in het zonnetje werd gezet was er nog een lange nazit op Sportpark Zuid.