Grote deelname van jeugd tijdens de Oudejaars Crossloop in Vorden. Foto: Damon Teerink
Grote deelname van jeugd tijdens de Oudejaars Crossloop in Vorden. Foto: Damon Teerink

Zwaar maar mooie Plus Oudejaars Crossloop in Vorden

Sport Steenderen Vorden Zutphen

VORDEN - Met ruim 800 deelnemers mag de organisatie van de Plus Oudejaars Crossloop Vorden spreken van een geslaagde 41ste editie van de jaarlijkse crossloop. Op zaterdagmiddag 30 december kwamen jong en oud samen om het jaar tot een sportief eind te brengen met een uitdagende Crossloop in het buitengebied van Vorden. De deelnemers kwamen uit binnen- en buitenland voor deze prachtige loop. 

Door Damon Teerink

Om 12.30 uur klonk het startschot, traditiegetrouw met de carbidbus op het terrein van Voetbal Vereniging Vorden. Dit was het startschot voor de jeugd van vier tot en met twaalf jaar oud. Daaropvolgend was het de beurt aan de groep van de grootste afstand, de vijftien kilometer. Gevolgd door de vijf kilometer om zodoende af te sluiten met de groep van tien kilometer. Voor iedere afstand was een uitdagend parcours uitgezet over de onverharde bospaden rondom het Grote Veld in Vorden. Er werden prijzen uitgereikt op ieder afstand en daarbij ook de 45+ categorie. Het zou een heuse uitdaging worden voor eenieder in het bosrijke gebied tussen Vorden en Lochem. 

Op de één kilometer loop kwam een grote groep met fanatieke kinderen aan de start. Daarnaast waren ook de ouders fanatiek, waarbij zij hun kind naar de finish toejuichten. De winst bij de categorie van vier tot en met zes jaar ging naar Ivar Schoonhoven bij de jongens en Marlou Schreurs bij de meiden. Bij de groep van zeven tot en met negen jaar waren dit Pepijn Schreurs en Liv Bulten. In de categorie van tien tot en met twaalf waren Stijn de Jong en Catho Dik die er met de winst van doorgingen.

Na een kleine pauze werd het startschot gegeven voor de lopers van de Univé Oost vijftien kilometer. Door de vele regenval van de afgelopen periode lag er een enerverend parcours met verraderlijke stukken en uiteraard ook natte plekken. Dit mocht de pret niet drukken voor de lopers, want er werd stevig doorgelopen, zowel bij de mannen als vrouwen. In 51 minuten en 28 seconden kwam de eerste deelnemer over de finish. Het was Jordy Kloet die de finish als winnaar passeerde. Bij de vrouwen was het Leneke Voets die de rapste tijd op de klokken wist te zetten met een tijd van 1 uur, 4 minuten en 44 seconden. Dirk Jan Veldhorst en de Vordense Ilse Winkel waren de winnaars in de 45+ categorie. Robert Kornegoor was de snelste Vordenaar met een achtste plaats op de vijftien kilometer. 

Hotel Grand-Café de Gravin ondersteunde de tien kilometer, waar de meeste hardlopers aan deelnamen. Ongeveer 250 deelnemers trotseerden de route om het jaar op een sportieve manier af te sluiten. Luca Greven en Peter Rutjes waren de winnaars bij de mannen. Lynn Rusink en Anita Jansen waren de snelste dames in hun categorie.

De vijf kilometer werd gesponsord door Running Centre in Zutphen. Ook hier waren veel hardlopers die de proef op de som namen. Ruben Garretsen was de snelste loper op de vijf kilometer bij de mannen, bij de vrouwen ging de beste tijd naar Rianne Aarnink. Bij de 45+ categorie waren het Hendri Weenk en Marian van Hilst. Na afloop van de wedstrijd toonden deelnemers vermoeide maar ook blije gezichten. Onder een hapje en een drankje verzorgd door het lokale verenigingsleven in Vorden kon er worden nagepraat over een pittige tocht door de zware bospaden in Vorden. 

De organisatie van de Plus Oudejaars Crossloop was positief gestemd na afloop van het evenement. “Het was een zware maar mooie Crossloop met 820 inschrijvingen verdeeld over de verschillende afstanden. Tijdens deze 41ste editie waren er meer dan 40 vrijwilligers aan het werk om het evenement voor te bereiden. Het was een echte cross met modder en uitdagende klimmetjes in het prachtige bosgebied van het Grote Veld”, aldus Wilbert Menkveld van de organisatie Plus Oudejaars Crossloop Vorden.

Start van de categorieën met de carbidbus. Foto: Damon Teerink
Plus Oudejaars Crossloop Vorden start op het terrein van de voetbalvereniging. Foto: Damon Teerink
Plus Oudejaars Crossloop Vorden start op het terrein van de voetbalvereniging. Foto: Damon Teerink

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant