De sporters die werden gehuldigd voor hun prestatie(s) in 2023. Foto: Achterhoekfoto.nl/Karel Oerlemans

75 sporters op het kampioenenpodium van de gemeente Bronckhorst

Sport Drempt Hengelo Steenderen Toldijk Vorden Zelhem

BRONCKHORST/HENGELO – Maar liefst 75 sporters stonden tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de gemeente Bronckhorst, woensdagavond 10 januari op het gelegenheidspodium in de raadzaal van het gemeentehuis in Hengelo. Wethouder Evert Blaauw gaf elk van hen een oorkonde voor hun mooie prestatie, een vijftal dames zorgde ervoor dat ze allemaal een bos bloemen kregen.

Door Liesbeth Spaansen

KAMPIOENEN 2023
Ben Minkhorst behaalde op het NK de eerste plaats tijdens het Veldrijden 50+. Joris Nieuwenhuis nam deel aan het NK Veldrijden Elite en werd tweede. Thom van Cappellen werd op het NK eerste bij de Survialrun.
Amy Niesink en Stijn Sloot kwamen allebei uit op het NK in de MX50 Brommerklasse en behaalden beiden een eerste plaats. Nika Wittebrood behaalde op het NK Paardrijden Dressuur een derde plaats. Iris Jaspers werd op het WK derde en op het NK eerste, beide in de categorie Artistic Aerial Hoop (junioren). Duuc te Veldhuis behaalde op het NK een gouden medaille op het Dutch open Karting.
Het team PAX JO19-1 scoorde goed op het NK en werd eerste in de KNVB beker Oost Nederland.
Jan Hendriks werd op het NK eerste in de categorie Biljarten C1 klasse. Marian van Hilst nam deel aan het EK Long distance triathlon (3,8 km zwemmen, 160 km fietsen en een marathon, 42 km lopen) en eindigde op de eerste plaats. Luca Puthaar behaalde de derde plek op het ONK MX50 standaardklasse.
Gerard Versteege stond na het NK Dagbiljarten 3e klasse Bandstoten op de eerste plaats. Twan Veenink eindigde derde op het NK Quadcross. Koen Hermans behaalde op het NK Sidecars Masters de eerste plaats. Rens Stijf was op het NK goed voor twee tweede plaatsen: voor zwemmen 1500 meter lange baan en het Lange afstand Circuit.

Sven Takkenkamp behaalde op het NK een gouden medaille op de BMX fietscross. Ties Dekkers werd op het NK derde tijdens de NTT Competitie U20 dobbervissen. Het voetbalteam ZZC20-1 scoorde op het NK een eerste plek in de Voetbal zondagklasse 5e klasse B.
Walter Groot Bramel en Henri Boerman behaalden beide op het NK een eerste plaats op het 3-houdingen geweerschieten. Tijmen Wisselink werd derde op het NK Atletiek U 20 Indoor 1500 meter.