Jeugd-kampioensteam Basketball Club Picker Reds. Foto: PR
Jeugd-kampioensteam Basketball Club Picker Reds. Foto: PR

Wie helpt Basketball Club Picker Reds uit het slop?

Sport Eibergen

EIBERGEN - Edwin Bakker is één van de drie oprichters van Basketball Club Picker Reds in Eibergen. Dat was in 1982. Hij is de enige van het allereerste uur die nog in leven is. Dinsdag 26 maart is er een algemene ledenvergadering waar het voortbestaan van hun basketbalclub op de agenda staat. 

Door Rob Stevens 

Bakker ziet wel dat de club met een aantal serieuze problemen te kampen heeft, maar weigert de handdoek al te snel in de ring te gooien. Hij doet een dringend appel op iedereen in de regio die het basketbal een warm hart toedraagt Basketball Club Picker Reds voor de ondergang te behoeden. Edwin Bakker: “Het basketbal zit landelijk behoorlijk in de lift. Alle clubs in de grote steden in het land hebben een ledenstop. Ook hier in de regio, in Enschede, Almelo en Hengelo. Het basketbal is dus populairder dan ooit. En dan zouden wij hier het bijltje erbij neer gooien? Dat mag niet gebeuren. Ik doe daarom een beroep op oud-leden, ouders van jeugdleden van de Picker Reds en liefhebbers van het basketbal. Met eendracht en een wil kunnen we de toekomst van het basketbal in Eibergen veilig stellen. Daarvoor is alleen een groep enthousiastelingen nodig die er samen hun schouders onder willen zetten.”

Bakker vertelt dat er vooral bestuurlijk versterking nodig is en dat ook de (technische) begeleiding van de teams wel versterking kan gebruiken. Om zo het basketbal in Eibergen en omgeving te behouden voor die vijftig leden die de Picker Reds nu heeft. Een samenwerkingsverband met Haaksbergen werkt goed. Daardoor zijn beide basketbalclubs in staat complete teams te formeren voor alle leeftijdscategorieën.

Edwin Bakker maakt zich zelf dit jaar weer sterk voor het traditionele scholentoernooi in Eibergen. Dat vindt plaats 29 maart in de Pickerhal. De sportfederatie Berkelland brengt leerlingen de basis beginselen van het basketbal bij. Tijdens de sportlessen op school ter voorbereiding op het toernooi. Edwin Bakker: “Er zijn altijd wel leerlingen die op die manier enthousiasme voor het basketbal krijgen. Het zou mooi zijn als die leerlingen bij de Picker Reds dan worden opgevangen door nieuwe enthousiaste begeleiders. Om zo samen vele jaren plezier te beleven aan deze sport. Wie mee wil helpen om de toekomst van het basketbal in Eibergen en omgeving veilig te stellen kan contact opnemen via: ledenadministratie@pickerreds.nl.”

Basketball Club Picker Reds met linksvoor Edwin Bakker en rechtsvoor  kledingsponsor Marcel Gordijn. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant