AZC’er Mark ter Horst wordt de voet dwarsgezeten door een Colmschate-speler. Foto: Freddy Burgers

AZC vergroot voorsprong in strijd om titel na winst op Colmschate

Sport Zutphen

ZUTPHEN - Na een overwinning van 0-5 op Colmschate nadert AZC weer een stapje dichter bij de titel in 3B. De ploeg van trainer Tom Polman liet kansen liggen voor rust, maar een strafschop van Stijn Hagemans zorgde voor de beslissende voorsprong vlak voor de pauze.

AZC had na de zwaarbevochten zege op Robur et Velocitas de taak om in Deventer de lijn door te trekken richting het kampioenschap. De blauw-witten konden bij winst een voorsprong van 12 punten op Robur pakken, aangezien die zondag niet speelde door omstandigheden bij Rheden.

Met die wetenschap dicteerde de koploper vanaf het begin het spel. Ondanks kansen voor onder andere Felix Mulder en Luc Wassink bleef de score voor rust steken op 0-1 door een strafschop van Hagemans.

In de tweede helft zorgden aanvallende wissels voor meer impulsen bij AZC. Doelpunten van Mika Dekker, Luc Wassink, Felix Mulder en opnieuw Felix Mulder brachten de eindstand op 0-5.

Met deze overwinning ruikt AZC bijna de titel. Mogelijk wordt de wedstrijd tegen Witkampers aanstaande zondag al de kampioenswedstrijd, afhankelijk van de resultaten van Robur et Velocitas op donderdag 25 april.

Opstelling AZC: Nardo van den Broek, Lucas Knip, Lars van Roon, Mark ter Horst (Metin Baldik), Sven Calot, Jacco Verstraten (Joey Steenbergen), Stijn Hagemans (Thomas Megens), Siem Landman, Necati Taskoparan (Mika Dekker), Felix Mulder, Luc Wassink (Jamiro Steenbergen).