De electrocar, zoals die door Gendringen, Megchelen en Netterden gaat rijden. Foto: PR

De electrocar, zoals die door Gendringen, Megchelen en Netterden gaat rijden. Foto: PR

Foto PR

Gendringen krijgt in een half jaar electrocar bij elkaar

Vervoer Gendringen Megchelen Netterden

GENDRINGEN - Het heeft niet langer geduurd dan pakweg een half jaar. In die korte periode is het dankzij donateurs en gulle gaven van de inwoners van Gendringen gelukt een electrocar aan te schaffen om ouderen te vervoeren die minder mobiel zijn maar er toch op uit  willen. De electrocar gaat breed ingezet worden voor alle inwoners van Gendringen, Megchelen en Netterden. De trotse initiatiefnemers presenteren de electrocar op zaterdag 9 september aan het dorp.

In februari van dit jaar gingen verschillende groepen uit het dorp om de tafel zitten om zo’n vervoermiddel voor Gendringen te realiseren. Onder de paraplu van Stichting Gendringen Leefbaar zetten ‘de vrienden van de Oevelgunne’, de kerken, de Zonnebloem, de Seniorenbond en Azora zorgcentrum ‘de Oevelgunne’ een plan op om het benodigde geld bijeen te krijgen.
De presentatie wordt een feestelijk geheel, met medewerking van de Gendringse Orkest Vereniging. Op dezelfde dag wordt ook voor de vierde keer de garagesale gehouden en wordt het dorp vrolijk versierd met vlaggenlijnen. De electrocar rijdt die dag gratis de route langs alle verkopers in Gendringen. Ook wordt er gefilmd om een sfeerimpressie van de feestelijkheden vast te leggen.
De presentatie start om 10.00 uur bij Azora zorgcentrum ‘de Oevelgunne’, waar een informatietafel aanwezig is om het gebruik van de electrocar toe te lichten.