Sociaal werkers Annelies Vruwink (l.) en Elize Navis van Welcom. Foto: PR

Sociaal werkers Annelies Vruwink (l.) en Elize Navis van Welcom. Foto: PR

‘Doe Mee Markt’ in Didam voor Montferlandse senioren

Zorg Didam

MONTFERLAND - Senioren uit Montferland kunnen in de week van 1 tot en met 7 oktober hun hart ophalen tijdens allerlei gezellige en informatieve activiteiten. Centraal staat ‘zo lang mogelijk prettig en veilig wonen en leven in Montferland’. Het startschot van deze week is de ‘Doe Mee Markt Montferland’ op zondag 1 oktober in het Albertusgebouw in Didam. Deze groots opgezette en informatieve gezellige markt is voor inwoners uit heel Montferland. Ook hun kinderen en mantelzorgers zijn van harte welkom. Welcom organiseert deze dag in samenwerking met gemeente Montferland en de Stadskamer.

Wethouder Ingrid Wolsing opent de markt om 11.00 uur. Dagvoorzitter Esther Ruesen neemt verschillende interviews af over belangrijke onderwerpen rondom ouder worden in Montferland. Luister naar een ontspannen concert, help mee aan het maken van een kunstwerk of neem deel aan de workshop ‘veilig fietsen’. In de keuken worden lekkere hapjes klaargemaakt. Verder rijdt er een mooie oldtimer richting het plantenasiel in de bloemenbuurt.
Er zijn veel verschillende organisaties aanwezig die zich presenteren. Zoals de Bibliotheek, Seniorweb, KBO-verenigingen, Fietsmaatjes Montferland, Gezondheidscentrum Didam, Zlimthuis, Diëtiste Lieke van Soest, Open Club De Nevelhorst, NOVA, SSK, Brandweer, Plavei, Netwerk Ouderen en Veerkracht Achterhoek, Rouwverwerking Judith Nijland en nog veel meer. Het belooft een mooie markt te worden, met zowel binnen als buiten veel activiteiten. 

Week van de Ouderen
Deze week sluit lokaal aan op de Internationale Ouderen Dag (1 oktober), Nationale Ouderen Dag (6 oktober) en op de landelijke Week tegen eenzaamheid (28 september-4 oktober). De hele week kan men deelnemen aan seniorenactiviteiten van verschillende verenigingen en organisaties. Op de website van Welcom kan men precies zien welke activiteiten er in de buurt zijn.

Parkeren
Houd er op 1 oktober rekening mee dat de Raadhuisstraat is afgesloten. Parkeren is mogelijk aan de achterzijde van het Albertusgebouw, aan het Lieve Vrouweplein/Torenstraat. Meer informatie op de website, de facebookpagina iedereenwelcom of bel naar 0316-29 28 28.


www.iedereenwelcom.nl