Met het doorknippen van een lint werd de Estinea-locatie heropend. Foto: PR

Met het doorknippen van een lint werd de Estinea-locatie heropend. Foto: PR

Foto: PR.

WAGU in nieuw en groter jasje

Zorg Gendringen

Estinea-locatie in Gendringen feestelijk heropend

GENDRINGEN - Na een flinke verbouwing is op vrijdag 15 december Estinea’s werk- en activiteitenlocatie WAGU in Gendringen heropend. Trots liet iedereen zijn of haar nieuwe werkplek zien aan vrienden en familie. “Ik ben heel blij dat we nu meer ruimte hebben.” 

Figuurzagen en vogelhuisjes maken, maar ook dierenverblijven schoonmaken bij de kinderboerderij en de was doen voor voetbalvereniging Gendringen: het wordt allemaal gedaan door mensen van de WAGU. Dit is een werk- en activiteitenlocatie van Estinea  waar mensen met een verstandelijke beperking werken. Er is een houtwerkplaats, een industriewerkplaats en een ruimte het activiteitencluster waar andere activiteiten gedaan worden, zoals versieringen maken voor feesten en de was opvouwen voor v.v. Gendringen.

Feestelijke opening
Het afgelopen jaar is het pand flink verbouwd: het was verouderd en toe aan vernieuwing. Begeleider Nina Reijntjes: “Onze werk- en opslagruimtes zijn nu groter geworden. Het was te klein geworden.” Op 15 december was de feestelijke heropening. Er werd een lint doorgeknipt en de opening werd gevierd met een hapje, drankje en een loterij met zelfgemaakte prijzen. Een van de deelnemers riep: “Ik ben heel blij dat we nu meer ruimte hebben.”

Over Estinea
Een fijn thuis, leuk werk, lekker in je vel zitten en meedoen in de samenleving. Dat willen we allemaal, of je een verstandelijke beperking hebt of niet. En soms is daar hulp bij nodig. Estinea kan dan ondersteunen, van één keer per week tot 24 uur per dag. Je kunt bij Estinea wonen, werken of activiteiten doen. Meestal op een kleinschalige plek midden in een woonwijk. De organisatie ondersteunt in de Achterhoek en Twente met 950 medewerkers en 400 vrijwilligers zo’n 950 mensen bij het meedoen in de samenleving.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant