Vele huishoudens werden bezocht door een energieconciërge van LochemEnergie. Foto: PR
Vele huishoudens werden bezocht door een energieconciërge van LochemEnergie. Foto: PR

Gemeente Lochem helpt bij energie besparen

Algemeen Lochem

LOCHEM - Sinds de energiecrisis begin 2022, heeft de gemeente Lochem flink ingezet op het bestrijden en voorkomen van financiële problemen van huishoudens met een laag inkomen die hun energierekening niet (meer) kunnen betalen. Inmiddels zijn meer dan 700 huishoudens bereikt.

Bij 620 huishoudens werden ook daadwerkelijk bezoeken afgelegd door een energieconciërge van LochemEnergie (bekend van de knalgele bodywarmers). Het merendeel van de huishoudens waren huurders (548), maar ook bij 72 woningeigenaren kon hulp worden geboden. Op 512 adressen zijn daadwerkelijk energiebesparende maatregelen toegepast zoals ledlampen, radiatorfolie en waterbesparende douchekoppen. En bij 353 huishoudens zijn apparaten zoals vrieskisten of wasmachines vervangen.

De gemeente Lochem wil doorgaan met hulp bij energie besparen, ook in 2024 en 2025. De adviezen en tips van de energieconciërge worden zeer gewaardeerd. Samen wordt gekeken naar oorzaken van een hoog energiegebruik en wat daaraan te doen is. Daarnaast is de hulp ook praktisch. Radiatorfolie wordt zo nodig aangebracht en douchekoppen vervangen.

Meer mogelijkheden
Om de huizen te kunnen verduurzamen (het energielabel te verbeteren) wordt tevens gekeken naar mogelijke bijdrages voor bijvoorbeeld isolatie, dubbel glas en zonnepanelen.

Energie blijft belangrijk ook al is de acute energiecrisis voorbij. Een duurzaam huis is daarbij een comfortabel huis met een lage energierekening. De gemeente wil daarbij blijven ondersteunen. Bel naar 06 11 22 06 92 of mail naar hulp@energierekeningonbetaalbaar.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant