Eddie klein Gebbinck en zijn partner bij de huldiging. Foto: Marie-Louise Papen
Eddie klein Gebbinck en zijn partner bij de huldiging. Foto: Marie-Louise Papen

Antonius huldigt jubilaris tijdens spetterend najaarsconcert

Cultuur Vragender

VRAGENDER - Afgelopen zaterdag hield fanfare Antonius haar najaarsconcert in de cultuurzaal van MFA De Bult. Als thema was dit keer gekozen voor ‘Disco’. Het was een avond met voor ieder wat wils.

De band beet het spits af met Felicitous, een nummer waarin de fanfareklanken mooi naar voren kwamen. De ladyspeaker van de avond, Carla Vrieze, heette iedereen welkom en kondigde vervolgens de te spelen nummers aan met de daarbij behorende muzikale achtergrond. Het tweede nummer werd Bellum Belgicum. Hierbij kreeg de fanfare versterking van twee leerlingen, Anouk en Benthe. Dit nummer is namelijk geschreven ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van het ‘Nationaal Jeugd Fanfare Orkest’. Als laatste voor de pauze speelde de fanfare Treasure Planet. Een arrangement van de muziek van de gelijknamige animatiefilm uit 2002. De compositie werd door de fanfare met verve gespeeld.

Voor dit concert had de fanfare de Orkestklas van Eendracht Winterswijk uitgenodigd. In dit orkest spelen muzikanten die het op jonge maar ook op oudere leeftijd leuk vinden om in orkestverband muziek te maken. Hierin spelen de twee leerlingen van fanfare Antonius ook mee. Ze lieten vier nummers horen en werkten naar een climax toe. Ze starten met Adventure Games van Ennio Salvere waarna twee delen van de Three Little Poptunes werden gespeeld, en als laatste nummer Rock the House. Dan krijgt iedereen toch zin om muziek te maken?

Voor de pauze werd Eddie klein Gebbinck gehuldigd met zijn 40-jarig lidmaatschap. Er werd kort op zijn ‘loopbaan’ bij de fanfare ingegaan. Met de nadruk op kort want Eddie houdt zelf ook niet van lange toespraken. Hij ontving een speldje met oorkonde van de KNMO en werd met een bos bloemen bedankt voor zijn inzet en betrokkenheid bij de vereniging. 

Na de pauze was het swingen geblazen. Om iedereen in de stemming te krijgen begon de fanfare met I’m so excited, waarna Blame it on the Boogie en Hit the road Jack volgden. Stilzitten was niet meer mogelijk. Als klap op de vuurpijl volgde Saturday Night Fever. Een mooie afsluiter van een voortreffelijke avond. Na enkele mensen bedankt te hebben, vroeg de ladyspeaker zelfs om een toegift waaraan gehoor werd gegeven. Al met al een geslaagde avond.

Het volgende optreden van de fanfare en slagwerkgroep is aanstaande zondag bij het inhalen van de Goedheiligman in Vragender. Daarna staat er een kerstconcert gepland op 17 december.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant