Foto: Marjan Domhof
Foto: Marjan Domhof

Verwondering en vreugde tijdens Aaltens Midzomernachtfestival

Cultuur Aalten

AALTEN - De derde editie van het Midzomernachtfestival vond op vrijdag 3 juni plaats op het terrein van de Ahof, en opnieuw was het een groot succes. Ongeveer vijfhonderd ouders en kinderen kwamen naar dit evenement om te genieten van de betoverende, gekke en vrolijke activiteiten.

 Meer dan honderd studenten van het Graafschap College hebben gezorgd voor tal van activiteiten en spannende routes in Aalten en op het festivalterrein, om de kinderen mee te nemen in de sprookjesachtige sfeer van het festival.
Er was zelfs een wandelroute uitgezet in het Loohuisbos, waar verschillende prinsessen, reuzen en trollen de kinderen betoverende verhalen vertelden of uitbeeldden. Om het Loohuisbos te bereiken, werden de kinderen en hun ouders met een huifkar van de Ahof naar de locatie gebracht.
Op het festivalterrein zelf was er ook voldoende vermaak en waren er diverse eet- en drinkgelegenheden. De kinderen konden genieten van pannenkoeken en multiculturele lekkernijen, zoals baklava, bereid door statushouders uit Aalten.
Het Midzomernachtfestival is een initiatief van kinderdagverblijf Humankind, in samenwerking met diverse organisaties die dit festival hebben opgezet, waaronder Humankind, Figulus Welzijn, Estinea, Bibliotheek de Achterhoekse Poort, Bakker Heijerman, Schaersvoorde en studenten en leraren van het Graafschap College.

Foto: Marjan Domhof
Foto: Marjan Domhof
Foto: Marjan Domhof
Foto: Marjan Domhof
Foto: Marjan Domhof
Foto: Marjan Domhof
Foto: Marjan Domhof