Een van de geëxposeerde landschappen. Foto: PR

Een van de geëxposeerde landschappen. Foto: PR

Schilderscollectief The Willow exposeert in de Wilghenhoeve

Cultuur Ruurlo

RUURLO - Het Schilderscollectief The Willow exposeert op zaterdag 6 april ruim 35 werken in de zaal van de Wilghenhoeve aan Tolhutterweg 3 in Ruurlo.

Naast een bekend vakantieadres is De Wilghenhoeve ook een centrum waar de schilderkunst wordt bedreven. Al ruim vijftien jaar beoefenen tien regionale gevorderde- en amateurkunstschilders uit onder meer Ruurlo, Barchem en Lochem in het grote atelier hun passie onder leiding van drie docenten van verschillende pluimage. Daardoor laar de expositie een grote verscheidenheid aan onderwerpen, materiaalgebruik, techniek en formaten zien. De deelnemende kunstenaars zijn Marijke Beltman, Els Breukelman, Inge van den Boom, Marina Dijkhoff, Coosje de Groot, Ida Kers, Anneke van der Leest, Albert Oolhorst, Liesbeth Schot en Marieke Zevenhuijzen.
Een van de docenten is Marijke van Dijk. Onder haar leiding wordt gewerkt met verschillende grafische technieken zoals linoleumsnedes. Zij doceert ook kunstbeschouwing. Met Helene Gandolfi wordtr de olieverftechniek uitgediept met portret- en figuurschilderen. Met Rudy Volbeda worden onder meer landschappen geschilderd in het atelier maar ook onder de blote hemel.
De Wilghenhoeve is gevestigd aan de Tolhutterweg 3 in Ruurlo. De expositie is van 11.00 tot 16.00 uur te bezoeken. Veel kunstenaars en docenten zijn ook aanwezig. Er is koffie en thee.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant