Leer veilig online bankieren in de bieb. Foto: PR
Leer veilig online bankieren in de bieb. Foto: PR

Gratis workshop ‘Veilig online bankieren’ in bieb

Maatschappij

WINTERSWIJK - Op maandagochtend 17 (10.00 uur) en woensdagavond 19 april (19.00 uur) wordt, in samenwerking met de Regiobank Hypotheek Advies Centrum, in de Bibliotheek Winterswijk een workshop ‘Veilig online bankieren’ gegeven. De workshop is gratis te bezoeken, maar aanmelden is wel noodzakelijk. Dat kan in de bibliotheek, of via www.oostachterhoek.nl/veiligonlinebankieren.

Het is niet altijd duidelijk of iemand te maken heeft met internetcriminelen. Zij kunnen zich namelijk voordoen als medewerker van een bank en om codes of persoonlijke informatie vragen. Welke gegevens kan men wel en niet delen en in welke situatie? En wanneer moet men een website, e-mail of ander bericht wantrouwen?

Tijdens de interactieve workshop leren deelnemers hoe ze internetcriminaliteit herkenen aan de hand van voorbeelden uit de praktijk. Zo krijgen deelnemers te zien hoe cybercriminelen proberen een digicode, pincode of andere inloggegevens te ontfutselen. Ook ziet men hoe  nep mailing of nep berichten via whatsapp te herkennen.

De workshop is bestemd voor iedereen die internetcriminelen te slim af wil zijn. Men hoeft geen lid van de bieb of klant van de Regiobank te zijn. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar dus meld snel aan.