Foto: PR

Foto: PR

Met meer zelfvertrouwen de brugklas tegemoet dankzij training

Maatschappij Zutphen

ZUTPHEN -  De overstap naar het voortgezet onderwijs is leuk maar kan ook extra spannend zijn. Sommige kinderen zien ertegenop, omdat ze bijvoorbeeld erg verlegen zijn, moeilijk vriendjes maken, gepest werden op de basisschool of het moeilijk vinden om zichzelf altijd te beheersen. Dat is pittig en kan maken dat een kind (stilletjes) als een berg op ziet tegen de overstap. De zomertraining ‘Plezier op school’ helpt kinderen om met vertrouwen een start te maken op de nieuwe school. De training is een groot succes mede door inzet van stichting Hulphond. 

‘Plezier op school’ is voor alle groep-8-leerlingen die naar de brugklas gaan. Een nieuwe school betekent ook: een nieuwe start. Dit is een goed moment om te leren hoe bijvoorbeeld makkelijker contact te maken, grenzen aan te geven en beter voor jezelf op te komen. Zo kan een kind met fris vertrouwen beginnen aan het nieuwe schooljaar. 

Praktische informatie
Zelfverzekerd starten op de nieuwe school. Daar gaan kinderen samen aan werken bij Plezier op school. Ze leren allerlei sociale vaardigheden of frissen die op. Tijdens de training leren de kinderen hoe je nieuwe contacten kan leggen en behouden, hoe je het best kan reageren als iemand vervelend tegen je doet, jezelf beheersen als je boos bent en hoe je voor jezelf op kan komen. De kans op herhaling van pesterijen of van problemen in de omgang met anderen wordt door deze training verkleind.

De gratis training wordt gegeven voor de aanstaande brugklassers van de gemeente Zutphen en Lochem in de laatste week van de zomervakantie. ‘Plezier op school’ wordt gegeven door Impluz. De training bestaat uit twee dagen (14 en 15 augustus) van 9.00 tot 16.30 uur in De Uitwijk in Zutphen. De ouderavond is op 14 augustus, van 19.00 tot 21.00 uur. Op de tweede dag komen twee speciale hulphonden (van Stichting Hulphond), zodat de kinderen het geleerde samen met de hond kunnen oefenen. Belangstellenden worden uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Aanmelden kan tot 26 juni 2023.

Meer informatie en aanmelden kan via www.impluz.nl/training/plezier-op-school-voor-leerlingen-die-naar-de-brugklas-gaan of mail: info@impluz.nl.