Rob Pastoor (coördinator) en Hellen Strik (voorzitter). Foto:  Boudewijn Krijger (secretaris)
Rob Pastoor (coördinator) en Hellen Strik (voorzitter). Foto: Boudewijn Krijger (secretaris)

Rob en Hellen 5 jaar werkzaam bij Leergeld Lochem

Maatschappij Lochem

LOCHEM - Vijf jaar geleden traden zij tegelijk aan bij Leergeld Lochem, beiden voor een vrijwilligersbaan van twee ochtenden in de week als coördinator op kantoor.

Op kantoor wordt gekeken welke kinderen uit gezinnen met geldzorgen geholpen kunnen worden zodat zij gelijke kansen hebben. Zij kunnen een aanvraag doen om te sporten of een culturele activiteit te doen zoals dansen of een muziekinstrument bespelen. Daarnaast kunnen kinderen onderwijsondersteuning krijgen of een fiets aanvragen.

“In de tussentijd is er wel het een en ander veranderd” zegt Rob Pastoor. “Toen wij startten werkten we met vier intermediairs, ondertussen is dat aantal meer dan verdubbeld! En het aantal aanvragen is opgelopen van 432 naar bijna 900 in 2024”. “Ook wordt er meer samengewerkt met andere stichtingen die zich inzetten voor kinderen in armoede.”, aldus Hellen Strik. Ze kijken elkaar aan en schieten in de lach. Rob: “We hebben verschillende bestuurswisselingen gehad en nu zit Hellen al drie jaar niet meer met mij op kantoor omdat zij voorzitter van de stichting is geworden.” Volgens de twee is het altijd gezellig op kantoor. “Hellen is vervangen door Thea en voor de financiële afwikkeling is Gerrit er.” “Maar er wordt wel serieus gewerkt!” roept Rob. “Dat moet ook wel, want via Leergeld worden er grote bedragen besteed aan de kinderen. Wist je dat zwemlessen per kind al gauw 750 euro kosten?”

Vervanger gezocht
Na vijf jaar vindt Rob het tijd om het stokje over te geven en zoekt Leergeld naar een vervanger. “Ik heb hier vijf jaar met veel plezier gewerkt en het is fijn als je iets kunt betekenen voor anderen” zegt Rob, “maar nu is het tijd voor wat anders.”

“Daarom doen we meteen een oproep voor een vrijwilliger, we zoeken een nieuwe Rob, maar het mag ook een vrouw zijn hoor!”, lacht Hellen.

Welke vrijwilliger zou coördinator willen worden en kan op dinsdag en donderdagochtenden op kantoor van Leergeld werken? Geïnteresseerden kunnen de vacature vinden op de website www.leergeldlochem.nl of bellen met Hellen Strik via 06 - 374 805 94.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant