Net als voorgaande jaren, zal de berkelzomp 'Ente' door deelnemers van FloFit worden voortgetrokken. Foto: Arjen Dieperink

Net als voorgaande jaren, zal de berkelzomp 'Ente' door deelnemers van FloFit worden voortgetrokken. Foto: Arjen Dieperink

Eerste vaart Berkelzomp houdt sportievelingen fit

Maatschappij Lochem

LOCHEM - “Hij zit weer strak in de lak, elektrische leidingen zijn vernieuwd, de motor werd gereviseerd etc.” Berkelzomp ‘De Ente is tijdens de wintermaanden door de schippersgroep in Lochem onder handen genomen vertelt woordvoerder en berkelzompschipper Bennie Arendsen.

Het vaarseizoen zit eraan te komen. Toch is de eerste vaart niet met de geruisloze elektromotor. In samenwerking met FloFit uit Barchem zal De Ente worden voortgetrokken. Net als voorgaande jaren is er op zaterdag 30 maart een ‘Berkelzomp’ bootcamp-training. Deze begint om circa 8.30 uur bij het boothuis aan de Berkel. De training zal een uur duren. Meedoen kan via opgave met de FloFit app. 

Wie gewoon met de berkelzomp wil varen kan dat doen vanaf 1 april, tweede paasdag. Elke dag zijn er afvaarten om 11.00 uur (minimaal vijf personen) 13.30 uur (minimaal twee personen) en 15.30 uur (minimaal vijf personen). De afvaart is vanaf de Zompenloods ’t Anker, Stijgoord 2.
“Er wordt ruim een uur gevaren met maximaal twintig personen. In Lochem vaart men met de Berkelzomp ‘Ente’ langs kasteel de Cloese en havezathe de Heest. Tijdens het varen wordt men bijgepraat over het ontstaan van deze vaartochten, maar ook over het vroegere vrachtvervoer in de 18de en 19de eeuw en andere wetenswaardigheden over de Berkel, De Cloese en De Heesd”, aldus schipper Bennie Arentsen.
Reserveren kan via de VVV Lochem of de schipperstelefoon 06-1498 2552.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant