Gregoriaans Getijdenkoor Sint Jan Zutphen. Foto: PR
Gregoriaans Getijdenkoor Sint Jan Zutphen. Foto: PR

Vieringen van de Goede Week met het Gregoriaans Getijdenkoor Sint Jan

Religie

ZUTPHEN - De Goede Week, van zondag 24 maart tot en met zaterdag 30 maart 2024, staat voor de christelijke gemeenschap symbool voor de dagen van bezinning en voorbereiding op Pasen. Gedurende deze week worden belangrijke liturgische vieringen gehouden, waaronder de Vespers op Palmzondag en de Metten en Lauden op Stille Zaterdag. Het Gregoriaans Getijdenkoor Sint Jan nodigt een ieder van harte uit om deze bijzondere momenten te beleven in de Sint Janskerk te Zutphen.

Op Palmzondag 24 maart om 16.30 uur zal het koor de Vespers van Palmzondag verzorgen. Dit is het startpunt van de Goede Week, waarbij Jezus’ intocht in Jeruzalem wordt herdacht.

Op Stille Zaterdag, 30 maart 2024, begint de dag vroeg met de Metten en Lauden om 07.30 uur. Deze verstilde gedeelten uit het Kerkelijk Getijdengebed bereiden gelovigen voor op het Hoogfeest van Pasen. De Metten worden gevolgd door de Lauden rond 09.30 uur, waarbij tussen de gedeelten een ontbijt wordt geserveerd. Voor aanmelding en meer informatie, neem contact op via info@getijdenkoorstjanzutphen.nl of 06 - 513 364 79. De kosten bedragen 15 euro per persoon bij vooruitbetaling.

Het Gregoriaans Getijdenkoor Sint Jan sluit het Hoogfeest van Pasen af met de Vespers van Paaszondag op 31 maart  om 16.30 uur.

Bij alle vieringen wordt gebruik gemaakt van tekstboekjes met zowel de Latijnse teksten als de Nederlandse vertaling. Een vrije gift na afloop wordt gewaardeerd.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant