Het passiekruis. Foto: Gerry Spekkink
Het passiekruis. Foto: Gerry Spekkink

Goede, Stille Week

Religie Hengelo

HENGELO - Op Goede Vrijdag werken de drie geloofsgemeenschappen in Hengelo Gld. samen. De lijdensweg van Jezus wordt niet binnen de muren van de kerk gehouden, maar buiten. De start is op 29 maart om 19.30 uur vanaf het speelveld aan de Stekweg nabij solarpark De Kwekerij.

Er wordt vanaf het speelveld aan de Stekweg naar het solarpark gelopen en daarna wordt de Heurne overgestoken naar de Snetlageweg. Vervolgens gaat de voettocht via de Schoolstraat, Hofstraat en Regelinkstraat langs de oude smederij naar het eindpunt bij de Vredesvlam aan de Kerkstraat. 

Een groot houten kruis wordt daarbij mee gedragen. Het zal een ingetogen tocht worden, waarbij op verschillende punten wordt stil gestaan bij een woord dat te maken heeft met één van de zeven uitspraken van Jezus toen Hij aan het kruis hing. Iedere halteplaats levert een specifiek onderdeel op voor een klein eigen kruisje, dat iedere deelnemer aan de tocht, bij aanvang of onderweg, met zich mee te dragen krijgt. Iedereen is welkom om mee te lopen of aan te haken.

Oproep
Wie wil op Goede Vrijdag ‘s avonds het passiekruis helpen dragen? Bij de opgave wordt gekeken of er meerdere teams samengesteld kunnen worden, zodat onderweg gewisseld kan worden. Ook jongeren en dames zijn welkom om het passiekruis een stukje mee te dragen.

Opgave en/of info bij Rineke van den Berg, 06-3735 0753 of Gerry Spekkink, 06-4715 3610.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant