In Barchem was BVC '73 te sterk voor Tornax. Foto: PR

In Barchem was BVC '73 te sterk voor Tornax. Foto: PR

Winst en verlies voor Tornax-mannen

Sport Ruurlo

RUURLO - Wisselend resultaat voor de mannen van  Tornax in de volleybalcompetitie. Tegen Gemini uit Borculo sleepten ze een 3-2 zege uit het vuur, maar BVC ‘73 uit Barchem was veel te sterk: 4-0.

In de thuiswedstrijd op woensdag 23 november tegen Gemini uit Borculo startte Tornax fanatiek. Doordat de passing goed lag, kwam het team aanvallend goed uit de verf en er werd al snel een gat geslagen dat Gemini niet meer kon dichten: 25-17. De tweede set was geen schim van de eerste set. Vooral passend kwam Tornax er niet aan te pas. Hierdoor was het ook aanvallend lastig, omdat Gemini het blok erop instelde. Met dezelfde cijfers, maar dan andersom ging deze set verloren: 17-25.
Na deze tegenvaller herstelde Tornax zich goed. Het ging in de derde set wat langer gelijk op, maar mede dankzij mooie opslagseries wist Tornax te winnen (25-20). In de vierde set gingen de mannen wervelend van start. Bij een stand van 19-11 leek er geen vuiltje aan de lucht. Maar Tornax zakte in, liet Gemini langszij komen en verloor uiteindelijk de eindspurt met 27-29. Dat betekende een beslissende vijfde set. Tornax herpakte zich goed en vloog uit de startblokken. Met goed spel werd de set gewonnen (15-8), wat resulteerde in een 3-2 wedstrijdwinst.

Barchem
De uitwedstrijd van afgelopen zaterdag in Barchem tegen BVC ‘73 liep geheel anders. BVC ‘73, dat bovenin de competitie speelt, is een sterk team. Hierdoor wisten de mannen uit Ruurlo dat er met veel druk gespeeld moest worden, wilden zij een kans maken. De eerste set begon Tornax niet sterk. Vooral de serve verdediging en blokkering stonden niet goed. Met 25-16 werd er verloren. In de tweede set ging het beter, mede dankzij een sterke opslagserie. Er werd zelfs een gat geslagen van zes punten. Toch ging de set uiteindelijk verloren met 25-21. Sets drie en vier waren een herhaling van de eerste set: 25-16 en 25-19. Daarmee werd er met 4-0 verloren.

Woensdagavond 30 november speelt Tornax Heren 1 om 20:30 uur thuis in sporthal ‘t Rikkenhage in de beker tegen derdedivisionist Blauw Wit uit Oldebroek.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant