Oldtimer Meifeest van vorig jaar. Foto: PR
Oldtimer Meifeest van vorig jaar. Foto: PR ERIK SIRONDE

Oldtimertreffen Meifeest Aalten met winkels open

Vervoer Aalten

AALTEN - Hemelvaartsdag 2024 staat het centrum van Aalten weer op z’n kop. De historische dorpskern staat vol met oldtimers, elk met hun eigen verhaal, op het jaarlijkse Oldtimertreffen-Meifeest. De winkels in het centrum zijn open. Donderdag 9 mei dit jaar.

Meer dan tweehonderd oldtimer-bezitters, vanuit alle windstreken vanuit Nederland én Duitsland, melden zich jaarlijks aan, om te komen naar de oldtimershow in Aalten. In de straten van het centrum staan de oldtimers opgesteld. Ook klinkt live muziek door de straten. Alle activiteiten zijn vanaf 11.00 uur en vanaf 13.00 uur worden oldtimers gepresenteerd op de Markt. Eigenaren vertellen vol passie over hun bezit. Met golden-oldies op de achtergrond levert het geheel een gezellig schouwspel op.
Deze dag kunnen de oldtimers een rondrit te maken door de omgeving van Aalten. Deelname aan deze dag is vrij en de deelnemers ontvangen onder meer een rallybord als aandenken. De dag heeft ook een klein wedstrijdelement. In diverse categorieën is een prijs te winnen.
Eén van de populaire activiteiten op deze dag is het bekrijten van een echte auto. Kinderen kunnen zich uitleven door de auto te voorzien van zoveel kleuren als ze willen, wat de mooiste creaties oplevert. De hele dag door verandert de auto hierdoor van kleuren en vormen.
De winkels in het centrum zijn deze dag open. Bij de horeca is het gezellig vertoeven, met onder meer speciale lentebieren op de kaart. Bij Café Schiller is het Open Podium waar deze dag perfect kan worden afgesloten.


www.oldtimertreffenaalten.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant