Afbeelding

Een huis kopen in de Achterhoek

Partnerbijdrage

Woon je je hele leven al in de Achterhoek? Of ben je van plan om te verhuizen naar deze gezellige regio? Veel mensen willen een huis kopen in de Achterhoek. En dat is ook niet zo gek. Onze regio heeft het allemaal: rust, ruimte en karakteristieke schoonheid. Het oosten van Nederland heeft een schilderachtig landschap van glooiende heuvels, uitgestrekte weilanden en charmante dorpen. Huizenkopers worden aangetrokken door de serene levensstijl, waar de hectiek van de stad plaatsmaakt voor een meer ontspannen tempo van het plattelandsleven.

Verschillende woonplaatsen in de Achterhoek


In de Achterhoek liggen verschillende pittoreske en karakteristieke woonplaatsen, elk met zijn unieke charme en kenmerken. Steden zoals Winterswijk, Doetinchem en Zutphen bieden een levendige mix van historische architectuur, moderne voorzieningen en bruisende culturele scènes. Kleine dorpen zoals Lochem, Groenlo en Bredevoort stralen een rustieke en idyllische sfeer uit, met knusse straatjes, oude molens en gezellige marktpleinen. Voor liefhebbers van natuur en rust zijn er afgelegen gehuchten en buurtschappen te vinden, omringd door uitgestrekte bossen, kronkelende rivieren en weidse landschappen. Ongeacht de voorkeuren van de huizenkoper, biedt de Achterhoek een scala aan woonplaatsen die elk een unieke levensstijl en gemeenschap beloven.

De woningmarkt in de Achterhoek

Het zal geen verrassing zijn, maar de Achterhoek is veel goedkoper dan de Randstad. De gemiddelde woningprijs in de Achterhoek ligt op 386.000 euro. In de Randstad is dit 434.000 euro. Een groot verschil. De huizenmarkt in de Achterhoek is gekenmerkt door een combinatie van betaalbaarheid, diversiteit en vraag naar rustig wonen in een landelijke omgeving. Hoewel de prijzen over het algemeen lager liggen dan in de grote steden, blijft de vraag naar woningen in de Achterhoek consistent hoog, vooral vanwege de aantrekkingskracht van het plattelandsleven en de groene omgeving. Met een divers aanbod van historische boerderijen, charmante dorpswoningen en moderne nieuwbouwprojecten biedt de Achterhoek een brede selectie aan woningen die aansluiten bij verschillende budgetten en levensstijlen. Het kopen van een huis in de Achterhoek biedt dan ook een unieke kans voor zowel starters als gezinnen om een thuis te vinden in een gebied dat bekend staat om zijn rustige levensstijl en sterke gemeenschapszin.

Dit artikel wordt u aangeboden door ABN AMBRO. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze krant.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant