Afbeelding
Foto John Wolthuis

Energiecoöperaties helpen bij overstap naar elektrisch rijden

Achterhoek Auto

LOCHEM / TWELLO / ZUTPHEN – Drie lokale energiecoöperaties verzorgen informatieavonden waar de mogelijkheden van elektrisch rijden, deelauto’s en groen en slim laden centraal staan. Aansluitend kan praktijkervaring worden opgedaan tijdens een elektrische mobiliteitsdag waar dealers 40 modellen beschikbaar stellen voor mini-proefritten.

Op maandag 20 maart verzorgt ZutphenEnergie zo’n informatieavond in haar Energiewinkel. Daarna volgt LochemEnergie op woensdag 22 maart in het Stadhuus aan Markt 3 en coöperatie EnergieRijk Voorst sluit de rij op donderdag 23 maart in Sportcafé Sporthal Jachtlust in Twello. De ontvangst is vanaf 19.15 uur, het programma start om half acht. De toegang is gratis.

Op zaterdag 8 april kun je ook 40 elektrische auto’s bekijken, vergelijken en ervaren. Vanaf 10 uur is iedereen welkom op de parkeerplaats van FC Zutphen, Meijerinkpad 1, aan de N314 in Zutphen. Vooraf inschrijven zorgt ervoor dat de auto op het gekozen tijdstip klaar staat, maar ook op de dag zélf kun je je nog aanmelden bij de auto’s naar keuze.

Opleidingsinstituut Aventus organiseert deze dag in samenwerking met de energiecoöperaties en met de Vereniging Elektrische Rijders (VER) die ambassadeurs beschikbaar stelt om vragen te beantwoorden. Dit is het derde jaar dat dit evenement hier wordt gehouden.


www.aventus.nl/aanmelden-proefrit