Janse Kamerling (r) met zus Sofieke en hond Friebor. Foto: PR

Janse Kamerling (r) met zus Sofieke en hond Friebor. Foto: PR

Janske uit Vorden verwelkomt de MITO Estafette 2023

Algemeen Vorden

VORDEN - De MITO Estafette 2023 zal binnenkort Vorden aandoen en in het bijzonder inwoner Janske. Deze estafette heeft als doel de aandacht te vestigen op patiënten met een energiestofwisselingsziekte (mito), energiestofwisselingsziekten in het algemeen, en het werven van fondsen voor medicijnonderzoek. Stichtingen Energy4All en Join4Energy bundelen hun krachten om de 4e editie van deze betekenisvolle estafetteverbinding te organiseren. Tijdens deze estafette zullen vier groene Mito-harten door het land reizen van zaterdag 16 tot en met zaterdag 23 september 2023. Op woensdag 20 september zal Janske Kamerling uit Vorden voor het eerst de MITO Estafette verwelkomen.

Monique, 42 jaar oud en Groene Hart drager, neemt voor de tweede keer deel aan de MITO Estafette, dit keer samen met haar familie. Zij zal het Mito-hart in de auto meenemen naar Janske, die menigeen mogelijk al kent als de vrolijke zwaaiende persoon bij de rotonde van de Zutphenseweg in Vorden, waar ze regelmatig te vinden is. Janske is bijna blind, maar hoort de auto’s voorbij rijden en zwaait dan vrolijk. Toeteren maakt haar blij. 

Janske zal het Mito-hart een dag later naar de familie Masslink in Doetinchem brengen met haar geliefde zwarte bus. Het feit dat Janske sinds kort weer actief met haar ouders Brechje en Steven en grote zus Sofieke op pad kan, maakt dit een bijzonder moment.

Over de MITO Estafette
De MITO Estafette is een unieke tocht door Nederland met vier routes om patiënten met een energiestofwisselingsziekte (Mito of mitochondriële ziekte) en families die een kind hebben verloren te ondersteunen, positieve energie te geven en te verbinden. Het doel is ook om aandacht te vragen voor energiestofwisselingsziekten en fondsen te werven voor belangrijk onderzoek naar medicijnen tegen deze slopende ziekte.

De vier groene Mito-harten reizen van lotgenoot naar lotgenoot, waarbij elk MITO Hart Punt het hart in ontvangst neemt en het vervolgens op hun eigen manier en met plezier doorgeeft. Dit kan variëren van fietsen, hardlopen, paardenkarren, scootmobiels, auto’s, brandweerwagens, rolstoelen, wandelen tot bak- of rolstoelfietsen, en vele andere vervoermiddelen en methoden.

De Route Oost in 2023
Dit jaar neemt Janske Kamerling voor het eerst deel aan de estafette-ROUTE OOST. De route omvat de volgende plaatsen: Appingedam - Oude Pekela - Hardenberg - Hoogenweg - Langeveen - Vriezenveen - Hengelo - Deventer - Vorden - Doetinchem - Ooij, met de finish in Nijmegen en beslaat ongeveer 322 km.

Voor meer informatie, zie onderstaande website. 


energy4all.nl/acties/mito-estafette/route-oost-mito-estafette

Janse Kamerling (rechts vooraan) met vader Steven, opa Adriaan, zus Sofieke, en hond Friebor. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant