Maikel te Grotenhuis (l) met adjudant Twan Bongers. Foto: PR

Maikel te Grotenhuis (l) met adjudant Twan Bongers. Foto: PR

Foto: PR

Maikel te Grotenhuis is Metwaldus de 59e

Cultuur Silvolde

Maikel te Grotenhuis is Metwaldus de 59e

SILVOLDE - CV de Metworst heeft afgelopen zaterdag tijdens de Prinsenpresentatie Prins Metwaldus de 59e Maikel te Grotenhuis gepresenteerd. Komend carnavalsjaar zal hij samen zijn adjudant Twan Bongers de scepter zwaaien bij de Metworst. Dit zullen zij doen met hun motto: Wi’j doen ut lampje uut.

De avond begon met de vrije dans van de dansgroep X-plosive. Vervolgens stond Brabants top buutreedner Jasper van Gerwen op het podium en werd er afscheid genomen van Metwaldus de 58e Sjoerd de Jong.
Er werd teruggekeken op een bijzonder carnavalsjaar met coronamaatregelen, maar bovenal een super gezellig Zillewoldse Zomercarnaval.

Dansgroep
Vervolgens was het tijd voor de tweede dansgroep van de Metworst om het podium te betreden. De oplettende aanwezigen zagen al snel dat deze groep is uitgebreid met weer nieuwe meiden. Het eerste gedeelte van de avond werd afgesloten met een buut van bekende Nederlander Riza Tisserand. 

Presentatie
Na de pauze was het tijd voor de presentatie van Metwaldus de 59e. De prinsenpresentatie stond in het teken van de vrijheid. De aanwezige mensen in de zaal werd een kwalitatief hoge show voorgeschoteld, waarin beeld, geluid, toneel, maar ook wind, rook, water en geweldige lichteffecten te zien waren. Maar daarna was het toch echt tijd voor Maikel te Grotenhuis en Twan Bongers om zichzelf te laten zien aan alle mensen in de zaal. De avond werd afgesloten door een gardedans van de derde dansgroep van de Metworst X-treme.

Meer informatie
Meer weten en op de hoogte blijven van CV de Metworst? Neem snel een kijkje op de website of volg de Metworst op Facebook/Instragram.


www.cvdemetworst.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant