Groenlo stopt met het prikkelarme uurtje tijdens de kermis. Foto: Kyra Broshuis/archief Achterhoek Nieuws

Groenlo stopt met het prikkelarme uurtje tijdens de kermis. Foto: Kyra Broshuis/archief Achterhoek Nieuws

Geen prikkelarm kermisuurtje meer in Groenlo

Cultuur Groenlo

GROENLO - Het bekende prikkelarme uurtje op de Grolse kermis wordt geschrapt. De gemeente Oost Gelre zegt dat er niemand op af kwam vorig jaar. Opvallend, omdat bij de buren in Lichtenvoorde wel veel gebruik werd gemaakt van het uurtje met minder prikkels. Daar wordt de komende kermis wel weer een prikkelarm uurtje gehouden.

In Groenlo dus niet. Het speciale uurtje, bedoeld voor mensen die moeite hebben met veel prikkels, was in het leven geroepen om zo iedereen van de kermis te laten genieten. In 2019 werd het uurtje voor het eerst ingevoerd. Op de vooraf gemelde tijden wordt de muziek dan flink zachter gezet en worden er geen flikkerende lichten gebruikt. Jonge kinderen en bijvoorbeeld mensen met autisme of een andere beperking kunnen dan toch, zij het eventjes, van de kermis genieten. 

Afgelopen jaar kwam er niemand op de prikkelarme tijd naar de kermis in Groenlo, vertelt wethouder Arjen Schutten. “Er is blijkbaar geen behoefte aan.” Daarom blijft de kermis normaal doordraaien met alle licht en geluid die daar bij hoort. In Lichtenvoorde wordt opvallend genoeg wél veel gebruik gemaakt van het rustige kermisuurtje. Daar wordt de prikkelarme periode dan ook wel gehouden.  De Grolse kermis wordt dit jaar gehouden op zaterdag 19, zondag 20 en maandag 21 augustus. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant