Sholeh Rezazadeh. Foto: Frank Ruiter

Sholeh Rezazadeh. Foto: Frank Ruiter

Foto: Frank Ruiter

Sholeh Rezazadeh komt naar Varsseveld

Cultuur Varsseveld

VARSSEVELD - Op uitnodiging van Boekhandel Rutgers komt op zondagmiddag 22 oktober de schrijfster Sholeh Rezazadeh naar Varsseveld. Zij zal in het Borchuus worden geïnterviewd door Joyce de Schepper.

Sholeh Rezazadeh (1989) kwam in 2015 vanuit Iran naar Nederland. Drie jaar na haar aankomst tekende ze een contract voor haar romandebuut ‘De hemel is altijd paars’ (2021) dat bekroond werd met de Debutantenprijs van de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde 2022 en met de Bronzen Uil Publieksprijs 2021. Het stond bovendien op de longlist van de Libris Literatuur Prijs 2022 en de Hebban Debuutprijs 2022. Van ‘De hemel is altijd paars’ werden meer dan 25.000 exemplaren verkocht.
Haar tweede roman ‘Ik ken een berg die op me wacht’ is net verschenen. Het is wederom een weergaloos mooie roman over de kracht van de natuur en het verlangen naar rust en ruimte. Zij heeft een unieke schrijfstijl die ze zelf omschrijft als ‘magisch realisme‘. De Volkskrant noemde haar taalgebruik ‘onwaarschijnlijk mooi’.
Sinds kort heeft Rezazadeh iedere week een column in het Financieele Dagblad.

De middag in het Burchuus begint om 15 uur. Kaarten à 12,50 euro zijn te koop bij Boekhandel Rutgers te Varsseveld, tel. 0315-241377 of via e-mail: info@boekhandelrutgers.nl. Liefhebbers kunnen ook kiezen voor een passe-partout voor de komende drie lezingen. Na Sholeh Rezazadeh komt op 19 november Adriaan van Dis naar Varsseveld en op 10 december Tommy Wieringa. De prijs van dit passe-partout is 35 euro. 


Boekhandelrutgers.nl