Tommy Wieringa. Foto: PR

Tommy Wieringa. Foto: PR

Foto: PR.

Schrijver Tommy Wieringa komt naar Varsseveld

Cultuur Varsseveld

VARSSEVELD - Op uitnodiging van Boekhandel Rutgers komt schrijver Tommy Wieringa op zondagmiddag 10 december naar Varsseveld. Hij zal worden geïnterviewd door Joyce de Schepper.

Tommy Wieringa (1967) is een Nederlandse schrijver van onder meer ‘Joe Speedboot’ , ‘De heilige Rita’ en ‘Dit zijn de namen’. Voor dat laatste boek ontving hij in 2013 de Libris Literatuur Prijs.
Onlangs verscheen zijn nieuwste boek: ‘Nirwana’. In deze roman wordt vanaf het begin strijd geleverd. Het boek gaat over de tweeling Hugo en Willem Adema, die geen goede band hebben. De situatie is zo onhoudbaar dat Hugo een lange tijd bij zijn grootouders in de duinen bij Wassenaar doorbrengt. Daar ziet hij bij het zwemmen, de kleine tatoeage van zijn grootvader: een O. Deze letter staat symbool voor iemand van de Waffen-SS, een strijder aan het Oostfront. Twintig jaar later is Hugo een bekend kunstenaar. Op dat moment komt het verleden van zijn grootvader opnieuw aan het licht als hij een schrijver tegenkomt die materiaal aan het verzamelen is voor een roman over zijn familie. De naam van deze schrijver is toevallig Tommy Wieringa.

‘Nirwana’ is tegelijkertijd een actueel, politiek boek en een klassieke roman over een familie met een geheim. Wieringa kiest ervoor om zijn held niet in een dilemma te drijven maar om de morele polen op te delen tussen de personages, schreef recensent Christiaan Weijts in ‘De Groene Amsterdammer

Het begint om 15 uur. Kaarten voor deze middag kosten 15 euro en zijn te koop bij Boekhandel Rutgers te Varsseveld. tel 0315-241377 of e-mail: info@boekhandelrutgers.nl.