STRTFSTVL Showcase, editie 2023. Foto: Martijn Roes

STRTFSTVL Showcase, editie 2023. Foto: Martijn Roes

Foto: Martijn Roes

Ulft beleeft Nederlands grootste indoor straattheaterfestival

Cultuur Ulft

ULFT - Met tientallen optredens barst op zaterdag 3 en zondag 4 februari het grootste indoor straattheaterfestival van Nederland los in DRU Industriepark te Ulft. In die twee dagen van STRTFSTVL Showcase 2024 is er van alles te zien en beleven voor jong en oud: vele straatartiesten, circusacts, jongleurs, muzikanten en acrobaten uit binnen- en buitenland.

Het is niet alleen een beurs voor festivaldirecteuren en event profs, maar ook een festival voor straattheaterliefhebbers en iedereen die zin heeft in een gezellige dag. In een geweldige sfeer krijgen de bezoekersj een voorproefje van de nieuwste acts uit binnen- en buitenland.
STRTFSTVL Showcase wordt sinds 2015 georganiseerd. Na de eerste editie in Den Haag verhuisde het festival naar De Fabrique in Maarssen. Drijvende kracht is organisator Rob Vugs uit Amsterdam. Hij krijgt het elk jaar weer voor elkaar om met weinig middelen veel artiesten, organisatoren en een groot publiek bij elkaar te brengen. STRTFSTVL Showcase is een uniek event met jaarlijks vele premières en bijna honderd optredens van straattheaterartiesten uit de hele wereld. Artiesten kunnen tijdens de tweedaagse onderling de banden versterken. Er zijn speeddates met organisatoren, presentaties en er is ook de mogelijkheid om de kennis van het ondernemen in de culturele sector te vergroten. Kortom: STRTFSTVL Showcase is een heel veelzijdig evenement.

De Glazendraaier
Een bijzondere artiest wiens ster rijzende is sinds zijn deelname aan STRTFSTVL Showcase is Rogier Kappers, ook bekend als De Glazendraaier. De film ‘Glass, my unfulfilled life’ die hij maakte over het ontstaan van deze bijzondere act was eerder dit jaar te zien tijdens het IDFA en was getipt door onder meer de Groene Amsterdammer. De Glazendraaier zal ook tijdens deze editie van de Showcase optreden.

Op beide dagen, 3 en 4 februari zijn er optredens tussen 11 en 19 uur. Kaarten (vanaf 8,50 euro) voor STRTFSTVL Showcase 2024 zijn verkrijgbaar via onderstaande website.


https://strtfstvl.nl/tickets.php

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant