Omslag van het boek. Foto: PR
Omslag van het boek. Foto: PR

Tante Rikie krijgt het eerste exemplaar van De Pieneköttel

Cultuur Zelhem

ZELHEM – Op 30 januari verschijnt het 54ste boek van Herman van Velzen: ‘De Pieneköttel’. Het boek zal worden gepresenteerd ’s avonds om 19.00 uur in de ReadShop aan de Magnoliaweg 1b in Zelhem.

In het jaar 2024 is het vijftig jaar geleden dat Frans Roes overleed. Onder het pseudoniem van Herman van Velzen schreef hij van 1935 tot 1974 wekelijks een dialectverhaal voor De Graafschapbode. Nog steeds zijn de verhalen razend populair en verschijnen een aantal maal per jaar een nieuwe bundel met verhalen geselecteerd door zoon Theo Roes.
De presentatie is in handen van Anne-Marie Onstenk, in de Banninkstraat vroeger een buurmeisje van de familie Roes. Zij en Theo Roes zullen een aantal verhalen voorlezen. In de pauze zingt Rita Oldenhave een aantal nummers. Hierna zal aan Tante Rikie het eerste exemplaar worden uitgereikt. Onder Tante Rikies naam zijn ook twee succesvolle boeken in Achterhoeks dialect uitgebracht: ‘Tante Rikie’s Onmundig Mooie Verhalenboek’.
De entree is gratis, ook voor een hapje en drankje zal worden gezorgd. Bij de koop van een boek krijgt de koper een kortingsbon van 5 euro van de ReadShop Zelhem. Aanmelding via mail naar w.hermans@uitgeverijhermans.nl of tel. 06-11912829.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant