Zoon Willem Voortman bij een van de werken van Bertus. Foto: PR
Zoon Willem Voortman bij een van de werken van Bertus. Foto: PR

Expositie Bertus Voortman in de Overtuin

Cultuur Zutphen

WARNSVELD - Zondag 14 april is de Overtuin weer opengesteld. De kleine parktuin is aangelegd in de landschapsstijl in 1832 en herbergt bijzondere oude bomen uit dat jaar. En dit alles met een kleurrijke ondergrond van duizenden bosanemonen en lelietjes der Dalen. In de galerie gaat de nieuwe expositie ‘De Achterhoek’ van Bertus Voortman van start. 

Bertus wordt in 1916 geboren in Zutphen. Het is een jongen met tekentalent, maar hij wordt meubelmaker. Toch zal hij zijn hele leven zijn tekentalent blijven ontwikkelen. Hij is onder andere medeoprichter van tekengenootschap Het Palet, hij ontwerpt en bouwt decors voor de AZC-revue, en wordt actief lid van Kunstvereniging Pictura. Zutphenees Bertus Voortman was verknocht aan zijn stad, maar ook aan de omgeving daarvan. Gedurende zijn hele leven zocht hij regelmatig de dorpen en landschappen van De Achterhoek op om daar zijn impressies vast te leggen. De oogst is een zeer gevarieerd oeuvre dat vele honderden werken omvat, dit in verschillend technieken en formaten.

Deze expositie toont een selectie van zijn Achterhoekse werken. Tijdens de Opentuindag zijn zoon Willem Voortman en zijn biograaf Willem Sprengers aanwezig. Nog te zien tot en met 20 mei.

Tijdens de Opentuindagen wordt er op het sfeervolle terras koffie, thee & taart geserveerd. Galerie en terras zijn altijd vrij toegankelijk. De entree voor de tuin bedraagt 4,00 euro. Geopend van 12.00 tot 17.00 uur. Onder begeleiding hebben kinderen tot 16 jaar vrij toegang. Molenstraat 6 in Warnsveld. Meer informatie op www.deovertuin.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant