Werk van Arie Nijenhuis. Foto: PR
Werk van Arie Nijenhuis. Foto: PR

Tentoonstelling belicht het talent van tekenaar Arie Nijenhuis uit Zutphen

Cultuur Warnsveld

WARNSVELD - Woon- zorgcentrum De Bouw presenteert met trots de tweede kwartaalexpositie van 2024, gewijd aan de Zutphense tekenaar Arie Nijenhuis. Deze tentoonstelling is samengesteld uit de indrukwekkende collectie van Wouter Derksen, waarin de persoonlijke smaak van de kunstverzamelaar tot uiting komt.

Arie Nijenhuis (1911-1991) staat bekend om zijn gedetailleerde tekeningen van voornamelijk topografische onderwerpen, met een voorkeur voor kerken en kerkinterieurs. Geboren in Harfsen en later werkzaam in Zutphen, heeft Nijenhuis een significante bijdrage geleverd aan de regionale kunstscene. Zijn kunstwerken worden gekenmerkt door een knappe beheersing van diverse tekentechnieken en een impressionistische schilderstijl.

Na zijn opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Arnhem, waar hij advies kreeg van zijn mentor Herman Dijkjans, was Nijenhuis werkzaam als tekenleraar aan verschillende scholen in Zutphen. Naast zijn werk in het onderwijs exposeerde hij regelmatig zijn vrije werk, waarin hij zichzelf kon uitdrukken zonder concessies te doen.

De expositie ‘Arie Nijenhuis: Een Zutphense tekenaar’ is te bezichtigen van begin april tot 30 juni 2024 in Woon-zorgcentrum Den Bouw, Abersonplein 9 in Warnsveld. De tentoonstelling is dagelijks vrij toegankelijk voor publiek.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant