Sfeerimpressie van een eerdere Kunst & Ambachtsmarkt bij Museum De Lebbenbrugge. Foto: PR
Sfeerimpressie van een eerdere Kunst & Ambachtsmarkt bij Museum De Lebbenbrugge. Foto: PR

Kunst & Ambachtsmarkt bij museum De Lebbenbrugge

Cultuur Borculo

BORCULO – Kunstenaarsechtpaar Dolf en Louise Bierhuizen organiseren ook dit jaar weer een Kunst & Ambachtsmarkt in Borculo. Op het terrein van Museum De Lebbenbrugge wordt in het weekend van zaterdag en zondag 10 en 11 augustus een kunstmanifestatie gehouden met exposities en demonstraties van oude ambachten.

Door Rob Weeber

Op zondag is een grote verscheidenheid aan kunstwerken en ambachten te zien, zoals sieraden, bronzen en houten beelden, schilderijen, foto’s en raku gestookt keramiek, mandenvlechten, wol villen en houtdraaien. Ook zijn er diverse producten te koop, waaronder sieraden. ”De bedoeling is dat we het groter aanpakken dan vorig jaar, “ licht Bierhuizen toe. “Voor de bezoekers is het een unieke gelegenheid om de kunstenaars te bevragen over hun discipline en hun werk. Als het weer mee zit, is (de omgeving van) De Lebbenbrugge bovendien een heerlijk uitstapje.”

Aanmelden
De Kunst & Ambachtsmarkt wordt gehouden in het weekend van 10 en 11 augustus. Locatie: Museum De Lebbenbrugge, Lebbenbruggedijk 25, Borculo. Voor deelnemers zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Aanmelden kan tot 30 april via mail abierhuizen@gmail.com of tel 06-49970136. De kosten voor deelname bedragen 40 euro, waarbij een kraam van 4 bij 1 meter is inbegrepen. De kosten voor de kraamhuur dienen rechtstreeks te worden overgemaakt naar Museum De Lebbenbrugge, ten name van Vrienden van de Lebbenbrugge.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant