Vorige week zette Henk Teger (r) Appie Broekman bij de bedrijfshal van Teger op het bedrijventerrein De Vente in het zonnetje met een envelop met inhoud. Foto: Jan Hendriksen

Vorige week zette Henk Teger (r) Appie Broekman bij de bedrijfshal van Teger op het bedrijventerrein De Vente in het zonnetje met een envelop met inhoud. Foto: Jan Hendriksen

Appie Broekman veertig jaar werkzaam bij Transportbedrijf Teger

Economie Ruurlo

75-jarige wil graag actief blijven voor het Ruurlose bedrijf

RUURLO/ZELHEM – Maar liefst veertig jaar is Appie Broekman uit Zelhem al werkzaam bij Transportbedrijf Teger in Ruurlo. Weliswaar sinds zijn prepensioen niet meer fulltime. Maar de inmiddels 75-jarige Zelhemmer is nog steeds minimaal twee dagen in de week actief voor het bedrijf van Teger dat inmiddels een samenwerkingsverband is aangegaan met Transportbedrijf Van Dijk uit Kampen. Vorige week zette Henk Teger Appie bij de bedrijfshal van Teger op het bedrijventerrein De Vente in het zonnetje met een envelop met inhoud.

Door Jan Hendriksen

Vele jaren reed Appie Broekman internationaal voor Teger; Spanje, Frankrijk, Oostenrijk, Duitsland, Italië en Zwisterland. Appie heeft in deze landen heel wat kilometers achter de wielen. “Soms was ik wel twee weken van huis. Zeker als we machines naar Spanje moesten transporteren en retourvrachten hadden.”
Sinds zijn pensionering is Appie het wat rustiger aangaan doen. Maar nog minimaal twee dagen in de week rijdt hij op zijn motor vanuit Zelhem naar Ruurlo om allerlei hand- en spandiensten voor Teger te doen. “Ik doe alleen nog opleggers voor laden en lossen in de buurt”, vertelt Appie, die in zijn vrije tijd actief is voor de Zelhemse Auto- en Motorclub ZAMC. Zo is hij komend weekeinde bijvoorbeeld actief tijdens de Nederlandse kampioenschappen trial die ZAMC organiseert.

Appie hoopt in de komende jaren ook nog actief voor Teger te zijn. “Zeker na het overlijden van mijn vrouw waardeer ik het zeer dat Teger van mijn diensten gebruik blijft maken.”