Roy Grootoonk (l) over de aanstaande metamorfose: 'Beleving vinden we belangrijk.' Foto: Achterhoek Nieuws
Roy Grootoonk (l) over de aanstaande metamorfose: 'Beleving vinden we belangrijk.' Foto: Achterhoek Nieuws

Achtste metamorfose bij Obbink zorgt voor meer beleving in Borculo

Economie Borculo

BORCULO – De Borculose vestiging van het Achterhoekse familiebedrijf Obbink bv gaat verbouwen. Het is het volgende filiaal van Obbink dat flink onder handen wordt genomen. Met een uitbreiding van het aantal vierkante meters vloeroppervlak, nieuwe kleurstelling, interieur, vloerbedekking en plafonds wordt de elektronicazaak aan de Spoorstraat een belevingswinkel.

Door onze redactie

Deze week is de grote verbouwingsopruiming van start gegaan bij Obbink in Borculo om ruimte te creëren voor de werkzaamheden. Enkele hekken zijn bij het winkelpand geplaatst, met daaraan grote spandoeken om de leegverkoop aan te kondigen. In de winkel ziet het geel van de van de kortingsstickers. “Alles moet weg”, laat bedrijfsleider van het filiaal, Roy Grootoonk, weten. Binnen in het pand worden binnenkort muren uitgebroken en wordt het winkelinterieur vernieuwd. Nieuwe wanden met elektronica, audio en video. Maar ook inbouwapparatuur voor de keuken, bijvoorbeeld. “Om dat te realiseren hebben we ruimte nodig en dus gaat alles wat er nu nog in de zaak staat weg met hoge kortingen.”

Grootoonk krijgt hulp bij de omvorming van het winkelpand, dat in 2016 werd overgenomen van Expert, tot een herkenbare Obbink-winkel. Jan Witteveen mag inmiddels ‘chef verbouwingen’ worden genoemd van de Achterhoekse keten. “Dit is onze achtste winkel die de metamorfose ondergaat. In 2018 zijn we met het omturnen begonnen in Aalten, daarna zijn ze haast allemaal in de herkenbare Obbink-stijl gebracht. Borculo is voorlopig de laatste in de rij”, vertelt Witteveen. Alleen de winkel in Varsseveld, wordt nog even niet veranderd. “Dat is de enige van de in totaal negen winkels. Deze voormalige zaak van Leneman, was kortgeleden nog helemaal vernieuwd. Die ziet er dus keurig uit.”

‘Straks kunnen
klanten de
koffie proeven
van de bonenmachines die
we verkopen’

In Didam is onlangs de negende vestiging gebouwd. “Het gaat heel goed”, zegt Witteveen dan ook. “Eigenlijk tegen de landelijke tendens in verkopen wij bijvoorbeeld meer tv’s. De verklaring hiervoor is dat wij een persoonlijke benadering hebben van onze klanten in een winkel met een prettige sfeer en presentatie van de producten. En onze eigen technische dienst zorgt daarnaast voor een uitstekende dienstverlening. We hebben een technische dienst die geautoriseerd is voor bijna alle grote merken hierdoor kunnen we ook snel schakelen als het om reparaties gaat. Deze zaken zie je bij de grote landelijke ketens niet en hiermee maken wij het verschil.

Sfeer
In een vergrijzende Achterhoek wordt service gewaardeerd. De sfeer en knowhow in de winkels krijgt bij Obbink veel aandacht. “We willen daarnaast door de verbouwing de producten van de verschillende merken meer ruimte geven. Beleving vinden we belangrijk”, meent Grootoonk. Hij werkt al bijna 17 jaar bij Obbink. “Straks kunnen klanten de koffie proeven van de bonenmachines die we verkopen. Of even zitten achter de laptop waarin ze geïnteresseerd zijn. Gewoon even proberen, voelen, ervaren. Wat zijn de verschillen tussen de producten, bijvoorbeeld van verschillende merken. Of tussen de goedkopere en duurdere uitvoering van één merk.”

‘Alles wat er nu
nog in de zaak
staat weg met
hoge
kortingen’

Grootoonk was zestien jaar werkzaam bij Obbink in Eibergen en werd in januari van dit jaar filiaalleider in Borculo. “Toen ik hier naar toeging was ik toe aan iets nieuws. Hier de zaak leiden is een mooie stap. Maar ik wist ook dat deze verbouwing eraan zou komen. Dat maakt het helemaal een mooie uitdaging. En dan straks in een geheel vernieuwde grotere en frisse winkel aan de bak, ik heb er enorm veel zin in.”

Presentatie
Er komen niet per se meer producten in de vernieuwde en 80 vierkante meter ruimere winkel van Obbink. Maar er is straks meer ruimte voor een mooie presentatie van premium-merken. Wel nieuw in het assortiment is een collectie kranen van het - inmiddels bekende - merk Quooker, de kraan waaruit desgewenst warm, zelfs kokend of juist koel gefilterd water kan worden getapt. En het belangrijkste dat deze kraan ook nog eens energie besparing op levert.

De verwachting is dat de geheel vernieuwde Obbink-winkel in de eerste week van mei groots wordt geopend, met speciale openingsaanbiedingen.