Een trotse burgemeester Annette Bronsvoort met de jubilarissen van de vrijwillige brandweer Groenlo. Op de foto ontbreekt Erik-Jan Doest. Foto: Kyra Broshuis

Een trotse burgemeester Annette Bronsvoort met de jubilarissen van de vrijwillige brandweer Groenlo. Op de foto ontbreekt Erik-Jan Doest. Foto: Kyra Broshuis

Zeven Grolse brandweermannen gehuldigd

Maatschappij Groenlo

GROENLO - Maar liefst zeven leden van de vrijwillige Brandweer Groenlo zijn zaterdagavond tijdens een feestavond gehuldigd voor hun trouwe diensten. Burgemeester Annette Bronsvoort van de gemeente Oost Gelre is ook aanwezig net als Darko Sanders, districtscommandant Brandweerzorg Achterhoek Zuid. Zij moeten echter, voor het feestgedruis echt losbarst, naar de afdeling Lichtenvoorde waar ook een feestavond van de vrijwillige brandweer is.

Sanders spreekt de Grollenaren toe en vertelt dat het werk van de vrijwillige brandweermensen zeer gewaardeerd wordt. “Het is niet altijd makkelijk, ook niet voor het thuisfront. Dank dat jullie klaarstaan voor mensen die het nodig hebben.” Burgemeester Bronsvoort onderstreept de woorden van Sanders: “Jullie staan dag en nacht klaar voor de mensen in de omgeving. De eisen die aan de vrijwillige brandweerlieden worden gesteld, zijn steeds strenger geworden. Vandaag las ik nog een voorschrift uit de 15de eeuw: iedereen moet een ladder in huis hebben en hard ‘brand’ roepen bij nood. Dat is nu gelukkig heel anders. Jullie moeten aan een hoop voorschriften voldoen en dat is niet altijd eenvoudig. Mijn complimenten voor jullie allemaal!”

12,5 20 en 25 jaar lid
Dan is het woord aan Ivo Reinders, postcommandant in Groenlo. De post in Groenlo bestaat uit 25 leden waaronder twee dames. Reinders vertelt dat de te huldigen jubilarissen eigenlijk allemaal langer lid zijn maar dat door corona twee jaar lang geen jubileumfeest gehouden kon worden. Hij haalt zes jubilarissen naar voren en heeft voor ieder een persoonlijk woord met uiteraard de nodige steekjes onder water. De eerste mannen zijn allemaal 12,5 lid van de brandweer: Jeroen Doest, bevelvoerder; Sjoerd Luttikholt, manschap; Martijn van Geemen, manschap en chauffeur; Rob Schutten, bevelvoerder; Robert Geessink, manschap en chauffeur en Erik-Jan Doest, manschap. Ook Rob Groot Zevert wordt gehuldigd; hij is 20 jaar lid en bevelvoerder. Na de mooie woorden en grappen van van de postcommandant, is hij zelf aan de beurt. Ivo Reinders, naast postcommandant ook bevelvoerder, wordt gehuldigd vanwege zijn 25-jarig jubileum.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant