Burgemeester Wimar Jaeger reikt de Koninklijke onderscheiding uit aan Theo Meurs uit Zutphen. Foto: Jolanda van Velzen

Burgemeester Wimar Jaeger reikt de Koninklijke onderscheiding uit aan Theo Meurs uit Zutphen. Foto: Jolanda van Velzen

Koninklijke onderscheiding voor Theo Meurs

Maatschappij Zutphen

ZUTPHEN/BRUMMEN - Burgemeester Wimar Jaeger heeft zondag 19 maart een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Theo Meurs uit Zutphen. De heer Meurs is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij kreeg het lintje voor zijn jarenlange veelal muzikale inzet voor de maatschappij.

De heer Meurs is een bescheiden en veelzijdig man, bij wie zijn liefde voor muziek als rode draad door zijn leven loopt. Zo heeft hij vele liedbewerkingen gemaakt van liederen uit het liedboek dat gebruikt wordt door de protestantse kerken Nederland. Deze bewerkingen zijn gratis te downloaden en organisten in heel Nederland maken hier dankbaar gebruik van. Inmiddels zijn er acht bundels met composities verschenen met meer dan 200 variaties op kerkliederen. De heer Meurs is hiermee een ware ambassadeur voor de Nederlandse orgelcultuur. 

Tijdens zijn werkzame leven als muziekdocent organiseerde de heer Meurs jarenlang buitenschoolse activiteiten: zeer uiteenlopend van het begeleiden van musicals op school tot kanokampen, werkweken, sportkampen en cultuurreizen met schoolklassen naar Engeland en Duitsland. Ook was de heer Meurs ruim tien jaar lang mantelzorger voor zijn moeder, die dankzij hem tot het laatst thuis kon blijven wonen. “Een daad van echte liefde”, zo noemde burgemeester Jaeger dit in zijn toespraak. 

Op dit moment zet de heer Meurs zich nog in voor De Zonnebloem als vrijwilliger en bestuurslid. Zo is hij de trouwe chauffeur voor leden die niet zelf kunnen reizen. Muziek blijft een belangrijke rol spelen. Ruim 45 jaar is de heer Meurs al als organist verbonden aan de Nederlands Hervormde Kerk in Brummen en nog steeds bespeelt hij het orgel tijdens de erediensten. En dan is hij ook nog regelmatig in de Beekdelle in Warnsveld te vinden, om daar piano te spelen en te zingen met de bewoners. 

De uitreiking van de Koninklijke onderscheiding vond plaats in de Pancratiuskerk in Brummen, waar even daarvoor de zangmiddag ‘Een muzikale liedtocht op weg naar Pasen’ werd gehouden. Een bijzonder feestelijke afsluiting van een gezellige middag dus. Namens de gemeente Zutphen: van harte gefeliciteerd!

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant