Wijkagent Hans de Voer vertelt over zijn werk. Foto: Diny Oosterlaken

Wijkagent Hans de Voer vertelt over zijn werk. Foto: Diny Oosterlaken

Leerzame avond Vrouwen van Nu afdeling Steenderen met wijkagent

Maatschappij Steenderen

HENGELO - De avond met de wijkagent van Steenderen, Hans de Voer, begon met filmpjes over oplichting via WhatsApp, phishing mail en babbeltrucs. “Deze vorm van oplichting komt helaas wekelijks voorbij in de Oude IJsselstreek en Bronckhorst”, aldus Hans de Voer. Altijd melden, schaam je er niet voor drukte hij de Vrouwen Van Nu afd. Steenderen, bijeen in het Anker, op het hart. 

Na de pauze vertelde hij meer over zijn werk. Daaruit kwam onder andere naar voren dat er in de avond en nacht in het gebied Oude IJsselstreek/ Bronckhorst drie politieauto’s aanwezig zijn. Tegenwoordig wordt er niet alleen gecontroleerd op alcohol, maar ook op drugsgebruik. Er konden tussendoor vragen gesteld worden. Hier werd veel gebruik van gemaakt. De vragen waren zeer divers. Zoals over gevaarlijke verkeerssituaties, drugsafval, 60-kilometerwegen, fietsen die er al weken staan, waarvan de eigenaren ze maar niet ophalen. Dat laatste raadsel is inmiddels opgelost! In een klein dorp als Steenderen lost veel zich nog vanzelf op gelukkig. 

Op een vraag over het gebruik van een taser en hoe dat werkt legde de wijkagent het als volgt uit; met een taser stroomstootwapen richt men twee pijltjes, op borst en been. Ze moeten allebei in de huid zitten willen ze werken. Door het apparaat gaat stroom en dat geeft tijdelijke verlamming van de spieren. Wordt alleen in uiterste geval gebruikt. Al met al was het een zeer informatieve en goede avond. 

De volgende bijeenkomst is op dinsdag 18 april aanstaande. Dan staat een bezoek op de fiets en/of auto naar Hans van der Lans kroonluchters in Hummelo op het programma. Om half twee verzamelen op het Marktplein.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant