Op 1 oktober is de Marathon Nationaal Landschap. Foto: PR

Op 1 oktober is de Marathon Nationaal Landschap. Foto: PR

Vacatures voor vrijwilligers

Maatschappij

WINTERSWIJK - Het buitengebied van Winterswijk staat tijdens het weekend van 29 september tot 1 oktober volledig in het teken van wandelen en hardlopen. Van vrijdag 29 september tot en met zondag 1 oktober krijgt iedereen de kans om het verrassende coulisselandschap rondom Winterswijk te ontdekken tijdens het Wandelweekend Winterswijk. Elke dag is er een andere route beschikbaar en kan er gekozen worden uit meerdere afstanden.

Op zondag 1 oktober vindt de Marathon Nationaal Landschap Winterswijk plaats. Het hoofddoel van dit evenement is om te genieten. Het is dus geen wedstrijd waarbij de snelste tijd telt, maar draait om het pure genot van het prachtige landschap en de lokale lekkernijen die de streek te bieden heeft. Het parcours kan individueel worden afgelegd, maar er is ook de mogelijkheid om als duo of trio deel te nemen, waarbij de deelnemers afwisselend lopen en fietsen. De marathon begint in het Vrijheidspark en eindigt op de markt.

Voor de activiteiten op zondag 1 oktober is de organisatie nog op zoek naar vrijwilligers die willen helpen als verkeersregelaar, routebegeleiders of bij de inschrijving en rustpunten. Heb je interesse om mee te helpen bij dit sportieve en gezellige evenement en het tot een succes te maken? Meld je dan aan via aanmelden@wuhwinterswijk.nl.

Tijdens de Winkieweek, een gezellig evenement dat plaatsvindt van 7 tot 12 augustus, kunnen kinderen in de leeftijd van 4 tot 14 jaar hutten bouwen en deelnemen aan verschillende activiteiten, en dat allemaal voor een zeer redelijke prijs. Het doel van Winkie is om kinderen uit alle lagen van de bevolking een fantastische week te bezorgen tegen een zo laag mogelijke prijs. Veel vrijwilligers zijn al jaren betrokken bij de Winkieweek en er zijn zelfs mensen die hun eigen vakantieplannen aanpassen om deel te kunnen nemen aan dit evenement.

Vrijwilligers die 18 jaar of ouder zijn, wordt gevraagd om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Deze kan kosteloos worden aangevraagd via Winkie. Als vrijwilliger bij Winkie zul je worden ingezet als Wijkleiding. Gedurende de hele week zul je een groep kinderen begeleiden, ervoor zorgen dat de hutten veilig zijn en de kinderen begeleiden tijdens de activiteiten. Op donderdagavond wordt er een gezellige activiteit georganiseerd voor de vrijwilligers en op zaterdag is er als afsluiting een feestavond voor hen.

Voor meer informatie over de Marathon, Winkie of ander vrijwilligerswerk kun je op maandag tot en met donderdag tussen 9.00 en 12.00 uur langskomen bij Boogiewoogie, gelegen aan de Roelvinkstraat 2. Je kunt ook telefonisch contact opnemen via het nummer 0543-200036. Het mailadres van Automaatje is automaatje@wuhwinterswijk.nl.