In de bieb is hulp te krijgen bij de ingewikkelde toeslagen. Foto: PR

In de bieb is hulp te krijgen bij de ingewikkelde toeslagen. Foto: PR

Foto: PR.

Inloopspreekuur in Ulft en Aalten voor hulp bij belastingtoeslagen

Maatschappij Aalten Ulft

ULFT - Leuker kunnen ze het niet maken bij de Belastingsdienst. Maar gemakkelijker ook niet. Daarom starten de Bibliotheek Achterhoekse Poort en het Sociaal Raadsliedenwerk van Sensire op 7 november met een wekelijks inloopspreekuur, voor hulp bij toeslagen en allerlei andere belastingzaken.

De toeslagen zijn bedoeld als een hoogst noodzakelijke aanvulling op het maandelijks inkomen om rond te kunnen komen. Maar ze zijn ook ingewikkeld. Hulp is vaak nodig bij het aanvragen, wijzigen, stoppen of terugbetalen van toeslagen als huurtoeslag, zorgtoeslag, kinderopvangtoeslag en het kindgebonden budget. Daar helpt het inloopspreekuur een handje bij.
De Bibliotheek Achterhoekse Poort is onder meer een IDO (Informatiepunt Digitale Overheid) waar bibliotheekmedewerkers bezoekers ondersteunen bij het digitale contact met de overheid. Ze helpen onder meer met het aanvragen en instellen van een DigiD. Daarnaast zijn de Sociaal Raadslieden van Sensire een zogenaamd Toeslagenservicepunt van de Belastingdienst. Dit betekent dat ze beschikken over actuele kennis van belastingregels en direct kunnen schakelen met de backoffice van de Belastingdienst Toeslagen om problemen op te lossen.

Het inloopspreekuur  is toegankelijk voor alle inwoners van de gemeenten Aalten en Oude IJsselstreek. Een afspraak vooraf maken is niet nodig. Er zijn geen kosten aan verbonden en de Sociaal Raadslieden gaan strik vertrouwelijk om met de verstrekte gegevens. Vergeet bij een bezoek niet om een werkende DigiD mee te nemen. De deskundigen zijn op dinsdagen van 13 tot 14 uur te raadplegen in de bibliotheek Ulft (Hutteweg 24) en op donderdagen van 14 tot 15 uur in de Bibbliotheek Aalten (Lage Blik 28)

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant