Dolf Ruesink. Foto: PR

Dolf Ruesink. Foto: PR

Foto: PR.

Journalist Dolf Ruesink naar PCOB-middag Varsseveld

Maatschappij Varsseveld

VARSSEVELD - Dolf Ruesink (1952) is een ervaren journalist die meer dan veertig jaar werkzaam was voor regionale en landelijke dagbladen. Hij legt zich nu toe op het schrijven van boeken. Hij is op dinsdag 28 november te gast bij de PCOB Varsseveld, waar hij in Kulturhuus Borchuus het programma ‘Feest der herkenning’ over de jaren vijftig en zestig presenteert. 

Hoofdthema is de wederopbouw van Nederland in de twee decennia na de Tweede Wereldoorlog. Aan de hand van verhalen, foto’s, voorwerpen en filmfragmenten uit het Polygoon Journaal schildert deze Achterhoekse auteur Ruesink de sobere jaren vijftig (schaarste, woningnood, lage lonen, verzuiling en collectivisme) en de veranderende jaren zestig (opkomst welvaart, groei werkgelegenheid, protestgeneratie en democratisering). In zijn 2x 45 minuten durende interactieve programma komen zeer herkenbare onderwerpen aan bod, zoals de bakker, melkboer en kolenboer die vroeger aan huis kwamen, producten, de eigen moestuin, spelen op straat, de eerste elektrische apparaten in de huishouding, alsmede het aanzien dat de huisarts, dominee, schoolmeester, fabrieksdirecteur en politie in de jaren vijftig nog hadden. Het programma eindigt met een kennisquiz, waarbij enkele leuke prijzen voor de winnaars in het verschiet liggen.
In de pauze en na afloop is het 208 pagina’s tellende boek ‘Bewaar de herinnering’ te koop. Deze uitgave is in de boekhandel (uitverkocht) niet meer verkrijgbaar. Voor deze middag in Varsseveld is nog een beperkt aantal exemplaren beschikbaar, die op verzoek gesigneerd worden. De middag begint om 14.30 uur, zaal open om 14 uur. Niet-leden zijn welkom. Munten voor koffie of thee zijn te koop bij de ingang voor 2 euro per stuk (gepast betalen).

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant