De bibliotheek aan de Borchgraven. Foto: PR

De bibliotheek aan de Borchgraven. Foto: PR

Foto: PR.

Varsseveld heeft al vijftig jaar een bibliotheek

Maatschappij Varsseveld

VARSSEVELD - De Bibliotheek Varsseveld bestaat binnenkort vijftig jaar en viert dit op zaterdag 9 december. Iedereen die de bibliotheek een warm hart toedraagt is van harte uitgenodigd om hierop te komen proosten.

Het begon met een klein berichtje op 14 december 1973 in de Nieuwe Winterswijksche Courant: ‘Woensdag is in Varsseveld een openbare leeszaal en bibliotheek geopend. Het is de tweede in de gemeente Wisch; de andere staat in Terborg. Er is gestart met een bezit van 5.000 boeken.’ (bron: delpher.nl) Inmiddels is de bibliotheek verhuisd van de Spoorstraat naar de Borchgraven en bestaat de collectie uit 100.000 boeken maar de bibliotheek is nog steeds een huiskamer vol bruis midden in de Varsseveldse samenleving. Dit gouden jubileum moet uiteraard gevierd worden en daarom organiseert de Bibliotheek samen met oud-medewerker Johanna Rootmensen en Gerard Bruil van het Historisch Informatie Punt een feestelijke reünie. 

Herinneringen
De inloop van de viering is op zaterdag 9 december tussen 16.00 en 17.00 uur bij de Bibliotheek Varsseveld, Borchgraven 4. Daarna volgt het officiële gedeelte en is er tot 19.00 uur gelegenheid om samen herinneringen op te halen.
Heb jij nog een mooie (of minder mooie) herinnering aan de Bibliotheek Varsseveld? Dan is dit bij uitstek het moment om deze te delen. Verder kunnen bezoekers onder het genot van een hapje en een drankje genieten van muziek, een doorlopende presentatie van oude en nieuwe beelden van de bibliotheek en mogelijke ontmoetingen met oud-collega’s of medewerkers. Je bent van harte welkom! Kijk voor meer informatie op de website.


www.achterhoeksepoort.nl