Jaarlijkse dag van de schoolfoto bij de OVGG. Foto: PR

Jaarlijkse dag van de schoolfoto bij de OVGG. Foto: PR

Foto: PR.

OVGG houdt jaarlijkse dag van de schoolfoto

Maatschappij Ulft

ULFT - De fotowerkgroep van de Oudheidkundige vereniging OVGG houdt op zondag 21 januari de jaarlijkse schoolfotodag in het Ketelhuis op het DRU Industriepark in Ulft. Het thema is kleuterscholen in de voormalige gemeente Gendringen. De OVGG hoopt op mooie verhalen maar ook op namen, want die zijn niet van alle gefotografeerde personen bekend.

Tussen 11.00 en 16.30 uur zijn er heel veel foto’s uit het archief te zien van gebouwen, schoolklassen en onderwijzend personeel. Er zijn ook ‘nieuwe’ oude foto’s te zien.  ”De ervaring leert dat je uren kunt bladeren in allerlei mappen; kom daarom niet te laat in de middag”, geeft de organisatie van de dag aan. Behalve dat de bezoekers hun eigen herinneringen kunnen delen met anderen [soms lijkt het net een reünie], kunnen ze ook namenlijsten aanvullen. Lang niet alle namen van afgebeelde personen zijn bekend. De leden van de werkgroep hebben vaak meer informatie beschikbaar. Een deel van de collectie zal in wissellijsten worden tentoongesteld.
Wie thuis nog (school-)foto’s heeft en deze wil delen met de fotowerkgroep kan ze meebrengen. In het Ketelhuis worden ze meteen gescand en de bezitter krijgt de foto weer mee naar huis. Ook zijn foto’s tegen een geringe vergoeding te koop: gekopieerd op papier of als digitaal jpeg-bestand dat via e-mail wordt toegezonden.
De toegang is gratis, maar een kleine gift wordt gewaardeerd.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant