Er worden steungezinnen gezocht. Foto: PR Yunio
Er worden steungezinnen gezocht. Foto: PR Yunio

Nieuwe vacatures via de WUh

Maatschappij Winterswijk

WINTERSWIJK - De coördinatoren van de WUh zijn van maandag tot en met donderdag vanaf 9.00 uur tot 12.00 uur bij Boogie Woogie, Roelvinkstraat 2 aanwezig. Deze coördinatoren helpen belangstellenden graag aan een leuke en of interessante nieuwe uitdaging. Naast de vacatures van Yunio zijn er nog zo’n tachtig andere. Meer info via www.wuhwinterswijk.nl, mail info@wuhwinterswijk.nl.

Steungezin 
De ondersteuning door een steungezin is een vrijwillige ondersteuning zonder dat er hulpverlening wordt ingezet. Als steungezin bied je overdag opvang in een voor jou gewone gezinssituatie. Geen bijzondere uitstapjes, maar gewoon een kopje thee na school of samen knutselen. De kinderen draaien een paar uur per week mee in jouw gezin en kunnen zich zo positief blijven ontwikkelen. Uitgangspunt is maatwerk: wat heeft het gezin nodig en wat kan jij hen bieden? Steungezin word je door een dag of dagdeel per week of per maand een kind op te vangen. Het kind krijgt bij jullie rust, veiligheid en gezelligheid. Zo lang als het nodig is of jij het wenst. De ouders blijven altijd verantwoordelijk voor het kind.

Vrijwilligers met Hart voor kinderen
Als Home-Start vrijwilliger bied je een steuntje in de rug bij een gezin waar het even niet zo goed gaat. Home Start gaat er daarbij vanuit, dat je jonge kinderen kunt helpen, door hun ouders te ondersteunen. Als vrijwilliger bied je een luisterend oor, praktische hulp en vriendschap. Je stimuleert ouders hun kracht te hervinden om moeilijke situaties het hoofd te bieden, waardoor ze weer grip op hun leven krijgen. Je moedigt ouders ook aan om sociale relaties op te bouwen of te versterken en efficiënt gebruik te maken van voorzieningen en regelingen. Het uitgangspunt van Home-Start is dat je geen zaken van ouders overneemt, maar zo veel mogelijk hun initiatief volgt. Op basis van hun vragen geef je advies vanuit je eigen opvoedervaring.

Kindertaalcoach
De kindertaalcoach is een speciaal opgeleide vrijwilliger. Je bezoekt wekelijks, één tot twee uur, een anderstalig gezin om op praktische wijze samen met het kind, ouders en eventuele broertjes en zusjes invulling te geven aan taalstimulering in het gezinsleven. Het voor doen en het samen doen spelen een belangrijke rol. Hierbij valt te denken aan voorlezen, taalspelletjes, samen met moeder theedrinken en een bezoekje brengen aan bijvoorbeeld de bibliotheek. Tijdens zo’n bezoek wordt er Nederlands gesproken. Kortom, je draagt bij aan een rijke taalomgeving in het gezin.
Meer info over deze drie vacatures is te vinden op www.wuhwinterswijk.nl/vacatures

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant